Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Duelul morții naționale

Zoom Duelul morții naționale

Ca întotdeauna, după trecerea celor șase luni de la alegeri, România a intrat în campanie electorală. Cele două forțe politice ale țării – PSD și președintele Iohannis – arată grave dureri în cur față de mersul țării și se îngrijesc doar de anul electoral 2019. Vorbim despre europarlamentare și prezidențiale. PSD are de măsurat recunoștința pe care poporul o arată în mod uzual celor care mint, iar Iohannis vrea să continue farsa lucrului bine făcut. Sigur, PSD își face socoteli și pentru Cotroceni, dar nu are, deocamdată, un candidat căruia să-i displacă asfaltul, porcii și țările exotice.

Nimănui nu-i pasă de infrastructură, de spitale, de educație sau de întărirea poziției României în Europa. Nici unuia dintre actori nu-i pasă cu adevărat de Justiție. Și Dragnea, și Iohannis vor să întoarcă subiectele în favoarea lor, indiferent de relevanța pe care o au. Amîndoi își proiectează faptele cu bătaie în 2019.

Amîndoi au vîndut contracte de armament partenerilor euroatlantici fără să vorbească unul cu celălalt, fără să se consulte, urmărind doar smulgerea unui sprijin american, francez, german, italian și olandez. Amîndoi pregătesc referendumuri fără nici o noimă, fără să le pese de inutilitatea și ridicolul acestor situații.

Nici unul nu dă doi bani pe întîrzierea în care se află România și nici unul nu schițează vreun gest de seriozitate în legătură cu viitorul. Armatele lor politice și mediatice trag orbește în tabăra adversă fără să ia în seamă nici costurile naționale, nici decența.

Președintele Iohannis călătorește peste hotare cu mintea aiurea, neîmpovărat de răspunderea unei țări care suferă de marginalism, iar președintele de partid Dragnea folosește bîta Guvernului ca să lovească o economie deja debilă. Țara pare abandonată în mîinile ghinionului ei obișnuit.

Ca planuri de viitor, Iohannis are de gînd să-l aresteze pe Dragnea, iar Dragnea pune la cale izolarea lui Iohannis. Iohannis vrea ca Justiția să rămînă același instrument util făurit de Băsescu, Dragnea vrea să i-l smulgă din mîini. Nici unul, însă, nu se gîndește la Justiție ca la ceva alăturabil termenului “independent”.

Pentru România, vremurile care vin nu aduc nimic nou. Singura ei șansă e ca, fiind ocupați să se sugrume între ei, conducătorii țării să n-o mai împiedice să se descurce singură.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]