Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

10 miliarde de bani

Liviu Dragnea a scuipat în spațiul public, prin strungăreața formată de amnistie și grațiere, un ditamai fondul de investiții locale de zece miliarde. Ce fel de miliarde? De bani. Încă nu se știe moneda, deși se zvonește că două vapoare ar fi plecat spre Botswana să aducă marfa.

”De euro”, a șoptit Dragnea de sub hamster, abia mișcându-și buzele, când a fost întrebat despre ce e vorba în miliardele astea. ”De euro”, a șoptit Dragnea, parcă sperând ca scena să nu poată fi folosită vreodată ca probă.

Ce poate fi mai halucinant decât ca șeful principalului partid de guvernământ și premierul țării să nu știe dacă un fond de investiții este într-o monedă sau în altă monedă? Oare ce calcule au fost făcute în spatele acestei măsuri dacă oamenii habar n-au dacă e vorba de euro sau de lei?

Și toată prostia a continuat într-un mod cum nu se poate mai stupid: în sensul că Dragnea a zis euro, Dăncilă a spus lei, și așa a rămas. Așa cum? Exact.

Altfel, nimeni, dar nimeni nu știe exact cu ce se ocupă acest fond, cu atât mai mult cu cât există PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. Călin Popescu Tăriceanu, întrebat de noul fond de zece miliarde, a făcut fața lui Bulă la ora de Fizică. Cât despre Orlando de la Finanțe, amărâtul era mult prea pătruns de importanța momentului – ”Facem istorie!”, a exclamat – ca să și înțeleagă ce se întâmplă în jur și pe ce lume trăiește.

În acest timp, în care Dragnea rostogolea peste primarii pesediști bolovanul celor zece miliarde de euro, Sorina Pintea, ministru la Sănătate, anunță că spitalele regionale de la Iași, Craiova și Cluj vor fi construite după 2021. A fost un chin cu aceste spitale. Le-am vândut pe la turci acum câteva luni, le-am pus în parteneriat public-privat, ca să aflăm acum că, de fapt, mergem pe banii de la UE.

Dar nici asta nu contează atât, pentru că vorbim despre 2021, când doamna Pintea o să fie o mică scamă pe istoria recentă, de care nici naiba n-o să-și mai amintească.

Dar, altfel, să nu uităm, zece miliarde de ceva iau calea primarilor în an electoral.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint