Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Afară-i frig și înnorat, în sobă arde statul paralel

”Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Reşiţa, că statul paralel este un…”, așa începea o știre pe Mediafax și parcă acest început rezuma perfect misiunea personajului nostru: Reșița, o zi întunecată și rece ca un veceu public, statul paralel, această salivă care-i ține lipite lui Dragnea părțile creierului.

La fața locului, activiști ușor plecați cu pluta, pensionari care strigau ceva despre pensii, gușați locali care au venit să-l vadă la lucru pe purtătorul de hamster.

Trecând pe lângă niște unii care protestau, Dragnea a întrebat retoric: ”Ăștia vor să conducă România?”.

Cam ăsta e Dragnea. Omul, epoca, țara pe care o conduce.

E ceva foarte mic și meschin în tot ce face. Pune de fiecare dată în mișcare o logică pe care o vrea simplă, sănătoasă, de la producător, dar care nu e decât o capcană pe care i-o întind propria incultură și șmechereala proastă.

Acolo, la Reșița, înconjurat de politicieni băștinași în sacouri de piele, vorbind despre statul paralel într-un loc în care statul lipsește probabil cu desăvârșire, omul de la București, omul care se bate cu Bruxelles-ul, omul care va aduce aurul în țară se potrivea perfect ca o piesă într-un puzzle mai mare.

În Teleorman era un om realizat, avea vilă. Bea coniac și fuma Kent, își punea tartrul dintre dinți la dispoziția secretarelor. Ăsta e el, atât poate, atât înțelege, până aici îl duce capul. Tot ce a făcut peste asta s-a întâmplat prin violență de partid și șmechereală, prin vid de putere în PSD și prin slugărnicia care a fost cultivată 30 de ani în acest partid.

În fața unei săli de baroneți care s-au îmbrăcat și ei frumos, Dragnea a început să povestească despre ascultarea telefoanelor, despre frica oamenilor de a mai vorbi tot ce vor la telefon.

Dragnea a fost însoțit de Codrin Ștefănescu și de Mircea Drăghici – ăla refuzatul, omul cu banii din partid, anchetatul pentru risipă.

Însuși Dragnea, la plecare, după ce și-a afirmat sprijinul pentru doamna Luminița, actuala șefă a PSD Caraș-Severin, ne-a anunțat că cei trei primari PNL din județ vor trece la PSD.

O zi plină pentru Dragnea, a rezolvat probleme, a auzit din piepturile membrilor de partid strigăte leșinate: Pe-se-de-uuuu! Pe-se-de-uuuu!

L-a strigat pe Codrin, Codrin a venit, a mers la pas pe lângă picior, au plecat.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint