Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Anticomunismul și antisecurismul

Augustin Lazăr era anticomunist printr-o stranie contaminare. A fost iradiat cu anticomunism. Pentru că Augustin Lazăr lupta cu Dragnea-PSD, și se știe foarte bine că Dragnea-PSD e comunism – Ciuma Roșie.

S-a dovedit că Lazăr era și ”comunist”. Dar, vorba aia, cine nu a fost ”comunist”? Au trecut vremurile alea, important e să fii anticomunist acum.

N-a picat bine ”comunismul” procurorului ceaușist, acum anticomunist.

Până la urmă, se pare că discuțiile s-au oprit într-o fundătură altfel edificatoare: un procuror ceaușist a ajuns primul procuror al unei societăți care se vrea și se tot vrea anticomunistă. Nici nu mai contează ce înseamnă aici comunism sau anticomunism – e ceva ce are PSD-ul, să zicem.

Dar povestea merge mai departe. Se știe că SRI e bun. Iar SRI e bun pentru că a ajutat DNA și pentru că Dragnea-PSD se opune SRI și zice că SRI face parte din statul paralel. Oho, argumente suficiente pentru ca SRI să fie OK și, bineînțeles, anticomunist. George Maior e și el bun, pentru că Maior a ajutat-o pe Laura Codruța Kövesi. Ce naiba, totul se leagă.

Eh, dar acum s-a aflat că anticoruptul Maior i-a făcut dosar domnului președinte Klaus Iohannis. Care domn președinte Iohannis este anticomunist și el. Exact în ziua în care Iohannis s-a înscris în PNL, pe 13 februarie 2013, SRI a trimis o sesizare la ANI: acest Klaus e incompatibil. Dosar de care Iohannis a tras ca de-un picior olog ani și ani.

Deci, prescurtând, un anticomunist ca Maior i-a făcut dosar unui anticomunist ca Iohannis.

Și, ca să fie cercul complet, să îi dăm cuvântul domnului Vladimir Tismăneanu: “O modestă propunere: Nu știu ce intenții are Augustin Lazăr, dacă dorește să rămână activ în spațiul public. Dar, mărturisesc, tare mi-ar plăcea să candideze, sprijinit de Opoziție și de societatea civilă, pentru funcția de președinte al României”.

Stop joc, s-a strigat “Bingo!”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.