Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Asistații de la SRI

romania100

Ovidiu Marincea este un fost lucrător din presă, la Realitatea TV, apărut de nicăieri ca jurnalist și dispărând apoi la fel de repede în negura care e foarte probabil să-l fi creat: SRI.

Sunt niște ani de când s-a întâmplat asta, dar Marincea a livrat de curând adevărul despre SRI: 84% din bugetul SRI merge pe salarii și pensii.

Și-atunci, de ce naiba se numește Serviciu de Informații? Doar 16% are de-a face cu Informațiile. SRI e ca pateul “Ardealul”: îi zice de ficat, deși conține doar 4% ficat. SRI e o casă de pensii de lux, SRI e o sursă de salarii bune și de privilegii, SRI e orice altceva decât un serviciu de informații din moment ce doar 16% din buget este alocat pentru munca efectivă.

Eh, cu toate acestea, SRI are vreme să bată câmpii tactici din Justiție. N-ar părea deci că SRI se gândește cum să aloce mai bine cei 16% din buget.

Cât de grețos: SRI îi zice lui Cristoiu ”maestre”. Și nu, nu pare ironic. SRI, când face glume, ele sunt tâmpite și grotești: o poză cu un telefon, noi vă ascultăm nevoile, creativi de rahat.

PSD i-a dat buget, PSD i-a luat buget, dar în toată guvernarea PSD nu am văzut raportul de activitate al SRI discutat în Parlament. Din când în când, niște zdruncinați din Comisia de control din Parlament se închid cu Eduard Hellvig într-o cameră, de unde ies și ne spun tot felul de banalități.

Bugetul SRI e dimensionat pe nimic, e o sumă care poate însemna complicitate sau răzbunare, recunoștință sau amenințare – depinde poate de stadiul dosarelor lui Liviu Dragnea sau de acopericii din Parlament.

Dar câți bani face din biznis SRI?

Acei bani merg în bugetul SRI – secret, operațional, naiba știe – sau afacerile SRI sunt, de fapt, afacerile unor grupuri de oameni din SRI, afaceri care hrănesc, în fapt, niște rețele din Servicii, bani care oferă puterea și necesitatea ca acești oameni să joace politic?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.