Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Bale carnavalului!

bt

Fanii îi cer lui Klaus Iohannis să ia PSD în brațe și să se arunce cu el din vârful istoriei.

”Ori la bal, ori la spital”, îi ordonă Andreea Pora, veche damă de campanie a lui Băsescu în luptele electorale.

Din tot ce a apărut în spațiul public în aceste zile, îți dai seama foarte ușor cum acești oameni nu înțeleg mai nimic din democrație sau din ceea ce se numește abuz. De departe, cel mai dezorientat este Ludovic Orban. Disperat să obțină funcția de ”prim opozant” al lui Dragnea, Orban reușește doar să devină foarte amuzant și cam atât. Duce PNL-ul într-o aventură de care nu doar că nu avea nevoie, bineînțeles, dar tăcerea din jurul său, aerul ăsta de ”îl lăsăm să-și rupă gâtul”, arată că, pentru partid, principala miză la europarlamentare este să-și dea jos liderul, iar nu să obțină un scor bun.

La Dacian Cioloș situația este diferită, dar ascunde un viciu de procedură. Lipsa de atitudine critică la adresa abuzurilor procurorilor DNA și, mai nou, la lipsa lor de eficiență îl face să joace în marele cor al susținătorilor lui Iohannis și cam atât.

Cred că Cioloș și partidul său ratează o bună șansă de-a se poziționa onest, lucid, într-un peisaj isteric. Altfel, ce e acest partid al lui Cioloș? Un fel de PNL, un fel de scăunel pentru obositul Iohannis.

Amuzant este că toți se strâng în jurul unui Iohannis care mai are puțin și pune câinii pe ei: Plecați, mă, de la ușa mea! – pare că le zice președintele, dar ei nu și nu, domnule președinte, suntem noi, susținătorii lu’ matale.

Decizia CCR, fără discuție, e mai mult decât stranie, iar motivarea poate să agite mai mult spațiul public, dar poate să și reducă producțiile de spume din societate. Iar CCR ne-a tot învățat că știe s-o dea la întors când e nevoie. Între timp e sentința lui Dragnea, între timp mai e ceva timp, iar CCR așteaptă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.