Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Banii tuturor antenelor

Un băiat cu față de pitecantrop pe care-l văd urlînd regulat la Realitatea TV arată că publicațiile și canalele TV ale grupului Intact au primit împrumuturi de la firma cipriotă Crescent. Spune asta cu o furie pe care doar strigătele scoase de tribul prieten de la B1 o întrec. Un lucru știut de multă vreme, despre care s-a scris cu umor și documente în vechea Academie Cațavencu, stîrnește azi nevroze în breaslă. Copacul presei pro-Băsescu se scutură de turbare și extaz așa cum fac copacii marilor păduri senegaleze cînd cimpanzeii Bonobo își împart prada.

Da, e adevărat, imperiul Intact s-a făcut cu banii Securității, adică ai poporului. Împingînd socotelile la limită, Gâdea, Badea, Ciuvică, Dana Grecu și ceilalți zmei ai Antenelor există ca atare fiindcă un securist a smuls statului român niște contracte de export, a înșfăcat banii cuveniți avutului public și și-a făcut cu ei, printre altele, presă. Voiculescu și-a pornit trustul pe banii statului și, în logica lui Darwin, vedetele A3 se trag din banii întregului popor.

Dar el, hominidul agitat de la Realitatea TV, s-a întrebat de unde-i vine leafa, cînd îi vine? Păi, de la Maricel Păcuraru, condamnat la opt ani de închisoare pentru fraudarea Poștei Române, adică a statului. Le-a mai venit, lui și colegilor lui, de la Elan Schwarzenberg, urmărit pentru fraudarea statului cu 16 milioane de euro, de la Codruț Marta, urmărit și el, post-mortem, pentru fraudarea statului cu 60 de milioane. Mai sînt sacoșe care poposesc la Realitatea TV din partea unor miliardari urmăriți de DNA sau a unor primari PSD de sector, ba chiar a unor deținători de angrouri, dar ele sînt rezervate șefilor, nu personalului de rînd. În esență, însă, prin furt direct, spălare sau evaziune, banii provin tot de la stat.

B1 s-a clădit pe hoția fraților Păunescu, cei mai voraci prădători ai statului, în a căror magazie de cadavre găsim Bancorexul, Interul, Lido sau Dac Air.

Evenimentul zilei s-a relansat pe banii conceptului Niro, un amestec de angro chinezesc, evaziune fiscală și baron columbian, care-și spune în societate Nicolae Dumitru. S-au adăugat, cînd și cînd, contribuții personale din partea unei candidate la președinție, și nu s-au plătit taxe la stat.

Hotnews are cheltuieli care depășesc cu mult sumele fostului Minister al Dezvoltării și stipendiile escrocului Sima. România liberă a fost finanțată de Adamescu din banii statului român, depuși la Astra sub forma primelor de asigurare ale marilor companii de stat.

PRO TV a fost scutit în repetate rînduri de plata unor zeci de milioane de dolari la buget, iar grupul Adevărul e un alt nume dat atribuirii Petromidiei pe nimica toată lui Patriciu. Cît despre Prima TV, n-aș putea să spun dacă vînzarea minorilor are un impact negativ în bugetul public.

Cu obrajii supți și cu coastele la vedere, statul român a fost și continuă să fie baza financiară a presei politice. Din carcasa lui bîzîită de muște s-au clădit, în prime time, nimburile de vedetă și lefurile de Guinness Book ale atîtor și atîtor mîncători de căcat.

3 comentarii

 1. #1

  Articolul este excelent (ca de obicei) … totuși cred că există o mica greșeală: cimpanzeii Bonobo trăiesc în sudul fluviului Congo, care numai prin Senegal nu curge. În plus, Bonobo sunt destul de pașnici … când au probleme le rezolvă prin sex. Idea îi că probabil nu îi cel mai bun exemplu, dar nimeni nu va tuși pentru asta. În rest numai de bine dle. Bușcu.

 2. #2

  Romania TV e o scapare cu intentie sau din nebagare de seama? In rest super ca de obicei.

 3. #3

  Toti bogatanii au facut bani din jefuirea statului.
  Apreciez echdistanta dar as fi apreciat si mai mult daca recunosteai ca in ultimii 10 ani doar Intact plateste impozite catre stat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.