Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Când scapi democrația în rahat

Parlamentul mai încearcă o dată cu Florian Coldea. Prin fostul șef operativ al Serviciului, Parlamentul și-a administrat una dintre cele mai rușinoase rușini. Și nu e puțin lucru pentru un Parlament care pute a prostie, hoție, nesimțire și, de prea multe ori, a analfabetism.

Mare mirare că trecerea în rezervă a lui Coldea nu s-a făcut cu onoruri militare speciale: mă gândeam să se tragă cu tunurile în statuia neconstruită a Democrației din piața neconstruită a Statului de Drept.

Practic, prin trecerea în rezervă, lui Coldea i s-a construit o Costa Rica aici, în România, în București, poate chiar în sediul SRI. Da, Coldea este de teapa fugarilor Sebi Ghiță, Nuți Udrea și Bica. Coldea a fost scos de urechi din jobenul plin de căcat prin scamatoria Comisiei de control din Parlament. Coldea e buboiul de pe fața statului neparalel care de prea multe ori stă drepți, sau vertical, cum vreți, în fața statului paralel, iar seara merge la televizor să-și numere morții și să-i bocească în direct. Doar că lacrimile sunt lacrimile din dotare, sunt lacrimile numărate și împărțite de însuși SRI acestor așa-ziși parlamentari, reprezentanți ai poporului.

Așa a sărbătorit SRI centenarul anul acesta, a scris mare pe pieptul generalului Coldea: Pe aici nu se trece!

Așadar, ce adevăr caută Comisia de control din Parlament, Manda, Dragnea, Tăriceanu? Par foarte preocupați, au fost la analize și cică le-a ieșit prea mult SRI în democrație. OK, dar ați avut adevărul în bot, doar că v-ați comportat asemenea celui mai imbecil câine de vânătoare. Mă rog, nu e vorba de prostie, bineînțeles.

Dar dacă l-ați îngropat pe Coldea sub preș, de ce îl mai chemați la Comisie? De ce îl tot înviați?Doar ca să-și țină discursurile acelea infantile după audiere?

Comisia lui Manda nu este nici pe departe un semn că democrația respiră. Din contra, e semnul evident că Serviciile stau băgate cu cracii până la buric, afundate în viața politică. PSD nu vrea controlul Serviciilor într-un stat de drept, ci un adevăr pe care să-l folosească electoral sau ca negociere pe sub masă.

Dar măcar să înceteze cu acest vomitiv: Coldea citind de pe foi compuneri de proști.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.