Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ce-ar mai fi de comunicat din Sănătate

bt

După standardele lui Liviu Dragnea, probabil că Sorina Pintea ”nu comunică”. În schimb, ”comunică” una ca Olguța – adică dă ca o ciocănitoare cu ciocul în ecranul televizorului până intră poporul în rezonanță, o prelungă tânguire ”Vin banii, vin banii, vin banii!”.

În ultimele zile am aflat însă despre dezastrul din Sănătate lucruri nu neapărat noi, cât nesimțit de nesimțite. Am aflat, spre exemplu, că România nu poate trata nici un mare ars. Mă rog, îl poate trata, o și face, dar nu uman, civilizat, nu fără intenție instituțional criminală.

Aflăm că se fac spitalele regionale ridicate ca niște masive muntoase în mijlocul programului de guvernare. La Constanța cică se face un spital regional în parteneriat public-privat cu turcii. La Iași, Craiova, Cluj cică se fac cu fonduri europene – doar că acestea ne-ar costa prea mult, pentru că nu mai sunt nici fondurile europene ce-au fost. Nimic, dar chiar nimic nu garantează că aceste spitale își vor găsi loc în viitoarele povești de guvernare ale unui posibil guvern format de o altă majoritate.

Cât despre prietenia noastră cu turcii, mă scuzați, dar îmi amintește de prietenia cu chinezii care veniseră să ne construiască o altă țară, dar, în final, nu au mai construit nimic.

Mă rog, se discută mult despre aceste spitale, însă nu s-a pus o cărămidă și e limpede că nu va fi pusă vreuna până la viitoarele alegeri. Eh, în timp ce noi privim hipnotizați spre cer, imaginându-ne cele 200 de etaje ale spitalelor regionale, în spitalele care chiar există puterea a fost luată de gândaci. Zilnic apar filmări cu popoare de gândaci care tolerează în spitalele țării ființe umane aflate în suferință.

E un scandal monstru în PSD între Corina Crețu și restul lumii pe tema proiectelor depuse de România la UE pentru absorbție de fonduri europene.

Altceva? Altceva ar fi supărarea lui Raed Arafat:  doctorii de la stat, unii, pleacă din timpul programului, pe la ora 13, zice el, ca să meargă să consulte în privat.

Și-am mai aflat ceva, ne-a mai fost comunicat ceva din Sănătatea românească: doamna doctor care l-a operat pe copilul care a murit la Sanador a detonat parteneriatul public-privat în viziunea personalului medical: ”În privat suntem mult mai atenți decât la stat”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.