Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ciccioalina

PNL a arătat mereu o creativitate cu picioarele în sus. Alina Gorghiu, de pildă. De la ideea lui Câmpeanu de a-l propune pe Mihai I pentru funcția de președinte, nimic n-a egalat în năstrușnicie aducerea Alinei în fruntea PNL. De adus a adus-o experimentatul Klaus Iohannis, el însuși un „adus”. Adușii au proprietatea că se aduc unii pe alții, așa că Alina Gorghiu a adus la PNL un soț și două geamantane de ridicol. Mediocritatea, care avusese zile proaste pe vremea lui Antonescu, și-a recuperat drepturile și însoțește azi partidul peste tot.

Alina își trăiește viața. Dintre toate legăturile ei amoroase din politică, cea mai nepotrivită a fost cea cu partidul. Sub cîrma ei, PNL a săvîrșit prostie după prostie, ca și cînd i-ar fi stabilit cineva un barem. Dar asta n-a făcut decît s-o înalțe în ochii lui Iohannis. El, se știe, îi apreciază pe cei care se pun în dezavantaj. Alina și Klaus au format, de altfel, un cuplu de gînditori ai dreptei care au adus PNL în situația de a apela la DNA și SRI ca să capete o șansă la guvernare.

Acum cinci-șase luni, PNL a pierdut Capitala printr-o serie de gafe în cascadă. Formula Bușoi-Munteanu-Orban-Predoiu a fost cel mai comic joc de domino construit vreodată, observabil de pe Lună, ca Marele Zid Chinezesc, dar invizibil din foișorul de la Cotroceni. După acel 12%, Alina n-a plecat, a rămas să coordoneze scufundarea partidului în penibil.

Azi, cu trei săptămîni înainte de alegeri, PNL arată, în loc de program, niște foi ce par smulse din programul PSD. Te-ai fi așteptat ca PNL să scoată din economie cam ce scoate Nelu Ploieșteanu din gîtlej: niște note false, dar pline de viață – doar e partidul liberei inițiative și al statului minimal. În loc de asta, PNL și-a plagiat dușmanul la milimetru. Doar la capitolul pomeni l-a depășit, făcîndu-l pe Ion Iliescu să aibă sentimentul zădărniciei.

Regimul Gorghiu a plasat PNL sub dominația neantului ideologic și a haosului administrativ. Vechea criză de personal a devenit nouă: partidul nu mai are nici măcar oamenii cu care să piardă – are nevoie, pentru asta, de tehnocrați.

Iar pe acest fundal, Alina face de toate: recită ideile unui partid de stînga, depune PNL la picioarele unui corp străin, repetă sentințele lui Iohannis în materie de premieri și răspîndește, prin contagiune, bacilul mediocrității în toate cotloanele liberale.

E clar că, dacă pierde alegerile, va mai primi un mandat. Iar dacă le cîștigă, nu va afla niciodată că le-a pierdut.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    Articol bun….. (vezi ca stiu nu numai sa dau cu barda), dar titulul cam „nepotrivit”. Poate era mai potrivit un….. „Ciu-ciualina” 🙂

    PS. Pana la Cioccialina mai are de „prestat”. Madam’ Cretu i-a luat-o cu mult inainte….. Dar recupereaza!

  2. #2

    Pai nu asta a fost visul de aur al revolutiei, PNL la presedintie si PSD la guvernare? Mai intoarce doamne roata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint