Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Codruț, ridică-te și umblă!

Au răgușit corbii din pădurea Snagovului tot cîrîind și rotindu-se peste movilița de pămînt umed sub care dorm îmbrățișați dispărutul Codruț Marta și secretele grupului de la Monaco. Degeaba, organele n-au luat seama la păsări. Poate acum, cînd a început să ciripească păsărica blondă din stolul făptuitorilor, procurorii vor pune mîna pe cazmale.

Alina Măgureanu a trăit ca o prințesă în sufrageria crimei organizate, înconjurată de cocalari violenți și lacomi. Pe socrul ei, Virgil Măgureanu, îl știți: e omul care a făcut din împușcarea lui Ceaușescu un număr de iluzionism rusesc. El a transformat Securitatea într-o gheretă de privatizare peste rînd. Măgureanu a fost pus în aceeași frază cu traficul de țigarete, cu contrabanda de petrol de pe Clisură și cu alte operațiuni speciale care au făcut milionari din turnătorii și bătăușii Epocii de Aur.

Sistemul creat și patronat de el îl include pe Băsescu (al cărui PD fuziona prin 2001, din senin, cu Partidul Național Român) și se răsfiră în sistemul creat și patronat de fostul președinte. S-au lipit din mers retailer-ii, adică derbedeii politici și gangsterii de cartier, dînd naștere unui clan de antreprenori sîngeroși care opera cu activele statului sub protecția politică a statului modernizat.

Blejnar nu mergea seara la operă, ci la mesele cu Schwarzenberg și cu Dobrescu, unde, în prezența Alinei Măgureanu, se punea la cale înmormîntarea complicelui Marta și deturnarea vagoanelor cu bani de la buget. Păsărica părea să doarmă cu ciocul scufundat în poșetă și cocalarii vorbeau fără opreliști. În codul mafiei, omertà de familie era inclusă în preț, venea la pachet cu poșeta Hermès și șampania Crystal. Alina a ciugulit ani de zile dividendele de lux ale grupului organizat, fără să creadă că, într-o zi, îngrozită de sume și de sentințe, se va apuca să vorbească. Povestirile corespund legendei. Ele confirmă dispersia largă a faptelor, grandomania și impunitatea unor imbecili agresivi, hrăniți cu steroizii propriului succes.

După cum rezultă din denunțuri, șeful Vămilor, șeful ANAF, șeful comunității de informații, șefi de partide, alde Schwarzenberg și Dobrescu, soții Nemeș, restul grupului de la Monaco, oameni politici, oameni de presă, prostituate, generali SRI și foști generali de Securitate împletiseră o rețea de căpușat statul, cu profituri de opt zerouri. Retrocedări ilegale, furt de motorină, scutiri de taxe, căpușări, returnări de TVA, mită, deturnări de fonduri și cumpărare de politicieni erau în obiectul de activitate al bandei. Petrecerea, vînătoarea, palatul, limuzina, iahtul și contul offshore erau în meniu. Nivelul de trai mai avea resurse de creștere, date fiind sumele cheltuite cu protecția, dar voracitatea și adrenalina au condus la episodul Marta.

Codruț Marta, cel mort și îngropat, e salvatorul acestui dosar. O femeie înfricoșată l-a făcut să învie și să depună mărturie prin dispariția sa. Marta e un Lazăr interlop doborît de tînăr, care s-a ridicat printr-un denunț și umblă acum, încadrat de procurori, pe urmele ucigașilor.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Frumoasa fictiunea asta….fiindca la acest stadiu va ramane. Doar nu va inchipuiti ca cineva serios si cu putere va aduce toata chestia asta in justitie sau pe aproape! LOL
    Astia sunt in stare sa ia beregata oricui se apropie de ei, la ce trai duc, nu vi s-ar parea normal (sic!)?

  2. #2

    Blonda buzata povesteste . Atat. Fara dovezi ,doar ea e in pericol, personajele din poveste se scarpina pe burta de ras.Si la urma urmei, ce-a apucat-o? Nu si-a mai luat doza???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint