Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dan Diaconescu la curve

Mizeria e irezistibilă. Mulțimea se hrănește cu ea de dimineață pînă seara și nu se întrerupe decît pentru a lua parte la prefăcătoria socială. Ca și procesele automate din celulele vii, mizeria are un motor vital, universal și neobosit. Iar Dan Diaconescu a fost, ani la rînd, un geniu al gunoiului depozitat în oameni. A fost regele jegului consimțit, preferatul secret al unei societăți deprimate. De aceea, în cartușiera de scandal, el e glonțul dum-dum.

A fost tras, cel mai probabil, ca să mute atenția de la alte evenimente. Nu știm care anume, dar avem de unde alege. Întîi, scandalul pensiilor speciale, care nemulțumește instituțiile de forță. Apoi, scandalul pragului în cazul abuzului în serviciu. Nu e de neglijat revolta fermierilor, care sucește, cumva, la spate mîinile unei politici pro-ucrainene scăpate de sub control. Și, firește, cireașa de pe tort, readucerea SRI în anchetele penale.

Îngrozitoarele fapte săvîrșite de Dan Diaconescu au peste doi ani vechime, așa că există suspiciunea rezonabilă că au fost păstrate într-un rastel cu sigiliu politic. Înainte să fie detonat Diaconescu, s-au slobozit cîteva salve cu alice. Cei cîțiva fazani din Afacerea Aeroportul au scăpat toți doar cu sperietura, ca dovadă că s-a tras cu stenograme de calibru mic, și mai mult pe lîngă. Nume ca Rareș Bogdan, Sorin Grindeanu sau Marcel Ciolacu, considerate vînat ocrotit, capabil să atragă publicul, au fost, la sfîrșitul zilei, cînd înregistrările DNA au fost livrate pe surse, scoase total din cauză. Din punct de vedere penal, scandalul a fost construit pe aer, dar din punct de vedere politic a răspuns unor socoteli secrete.

Ceea ce contează, însă, și ceea ce reiese și din cronologia faptelor e că Afacerea Aeroportul n-a putut acoperi, ea singură, atîtea evenimente care se cereau acoperite. Așa că a trebuit scoasă muniție de calibru superior. Dan Diaconescu avea detunătura necesară, fiind un amestec exploziv de politică, depravare, celebritate, recidivă și jeg.

Nu în ultimul rînd, Dan Diaconescu reprezenta un pericol actual. Era nașul de cununie al lui George Simion și derula un fel de parteneriat în public și în privat cu AUR, pe bazinul naționalist-ignorant-suveranist pe care urma să-l resuscite. Dan Diaconescu își controla adepții, care n-au încetat vreodată să spere la mesianica-i revenire. Chiar dacă mai avea interdicție să facă televiziune, putea, în schimb, să opereze pe online, în formate neîngrădite de legea penală. Exact în mediul virtual, acolo unde AUR măcelărește audiența celorlalte partide, se puneau cărămizile unui OTV 3.0, cu suportul inteligenței artificiale și, mai ales, al lipsei de inteligență naturală.

Dar un AUR vulnerabilizat în gama penală, cu pisica rusească arătată lui Simion și cu cele două pisicuțe din Constanța arătate lui Diaconescu, e preferabil unui AUR în creștere necontrolată. Pentru că, în 2024, la distribuția unei uriașe cantități de putere, e prostie curată să te bizui doar pe acoperiții din partidele mari.

S-a cheltuit muniție scumpă, e adevărat, dar a meritat: s-au acoperit anumite acțiuni, s-au împiedicat altele, s-au transmis mesaje de amenințare, s-au trecut legi, s-au păstrat privilegii, s-au trasat indicații pentru rotativă, s-a reorganizat puterea în PNL și PSD. Exact ca la stingerea sondelor, flăcările au fost oprite cu dinamită.

Iar costurile se adună toate în contul pîrîtului. Dan Diaconescu a întreținut relații sexuale, cum se zice, cu propriul noroc. Urmează supliciul televizat, în care el a fost cîndva maestru: povestea pe larg a cumplitelor fapte, a doua pogorîre pe pămînt a monstrului din Caracal. Pentru o vreme, steaua lui a apus, deși prezența minorelor în viața sexuală a politicienilor nu e cîtuși de puțin o raritate la noi. După cum se poate citi în presă, nici vedetele de televiziune, nici analiștii din studiouri, ba nici anumiți magistrați și ofițeri nu au aici conștiința total împăcată, iar gîndul că într-o bună zi pot intra și ei pe țeava unui foc de acoperire le orientează prestația în direcția indicată. Căci, întotdeauna, cele văzute se petrec pe seama celor nevăzute.

Tehnic, cele două minore aparțineau unei rețele de prostituție, despre care Poliția nu avea cum să nu știe. Iar dacă știa, nu avea cum să nu aibă informatori înăuntru, căci peștii nu pot opera fără protecție. Apariția unui client notoriu ca Domnul Dan nu avea cum să nu producă un entuziasm pe cale ierarhică. Informația a părăsit micul plan al faptelor penale și a luat-o în sus, spre zona politizată a instituțiilor. Diaconescu a fost lucrat, pus deoparte și atît. Organele n-au rupt rețeaua și n-au salvat copilele, ci au lăsat pedofilia să continue, ca o plasă întinsă altor clienți.

Politica făcută cu instituții nedemocratice e un bordel care-și alege clienții după valoarea lor penală. E o lume a curvelor, unde mintea puțină are mare trecere, iar mizeria se întinde cu primul ofițer.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

5 comentarii

 1. #1

  Politzai cu constiinta nu gasitzi in .ro. Pe vremea fanariotilor au trebuit sa aduca albanezi, pentru ca erau cinstiti, drepti si devotati. N-am putea importa din nou?

 2. #2

  Pe G4Media articolul care anunța cu surle și trâmbițe percheziția-ridicarea-audierea lui Dan Diaconescu este ilustrat cu o poză a lui, împreună cu George Simion. Și ca să nu existe niciun dubiu, încă din titlu ni se reamintește că nenorocitul e „nașul lui George Simion, liderul partidului extremist AUR”.
  https://www.g4media.ro/update-dan-diaconescu-a-fost-dus-la-audieri-si-este-acuzat-ca-ar-fi-vrut-sa-cumpere-virginitatea-unei-minore-si-ar-fi-platit-doua-gemene-pentru-relatii-sexuale-surse-cine-a-fost-seful-otv-si-cum-l.html

 3. #3

  Începutul articolului mi-a amintit de Star Trek, planeta părăsită pe care viețuia un gudron care era practic toată mizeria unei civilizații avansate (o omoară pe lt. Yar). Nu ar putea fi încărcați astfel toți Diaconestii planetei și duși pe Pluto sa zicem?

 4. #4

  ”Politica făcută cu instituții nedemocratice e un bordel care-și alege clienții după valoarea lor penală. E o lume a curvelor, unde mintea puțină are mare trecere, iar mizeria se întinde cu primul ofițer.”
  Romania se duce de rapa incet dar sigur, gunoaiele umane care au tinut in lesa mintea multor votanti acum se devoaleaza cat de mizerabila este uneori specia umana!
  Tari precum UK, Franta , Germania au trecut prin aceste perioade de coruptie si stagnare mintala dar erau anii ’60, ’70…era timp! Viitorul nostru ( aici ma refer la tinerii si copiii de azi) este amanetat submediocritatii…pacat dar vor face cariere pe alte meleaguri!

 5. #5

  Exista un obicei general a serviciilor speciale,secrete, sau cum li se mai zice, din totdeauna si de pretutindeni sa se dea mai mari si mai tari decat sunt in realitate,ca sunt omniprezente si omnipotente,noi stim tot, fara noi nu se petrece nimic. Stai si te gandesti, cei care ii cred, sau nu, si poarta legenda ce sunt, complici, persoane de influenta, naivi,fraieri sau altceva in acelasi sens ? Acum ceva vreme citeam chiar in revista pe care o conduceti ca peste 80% din bugetul SRI se duce pe cheltuieli salariale,pensii, concedii,administrative si atunci cat mai ramane pentru cele operative, va intrebati atunci ? Nu de alta dar oameni cu functii importante in fostul DSS povesteau dupa ’90 asa la o sticla J.W. Black Label de 1 litru care a fost puterea reala a institutiei, apreciabila nici vorba dar departe de ce se colporta sau se credea. Gen.Iulian Vlad declara ca in total se putea intercepta din punct de vedere tehnic doar 30.000 de posturi telefonice dar daca te luai dupa vorbele pulimii cred ca jumate de tara credea sau pretindea ca-i ascultata . Toti excrocii,ciorditorii,valutistii,etc. reclamau ca au fost urmariti si ascultati de organ. Au fost disidenti, sau macar oponentii comunismului. Personal, cred ca Diaconescu si Simion sunt un fel de tusea si junghiul. Chiar daca sa zicem, AUR ar obtine 20-25%, greu de crezut, oricum ramane pe bara pentru ca nimeni nu va face coalitie cu ei. A avut grije, cine trebuie si a putut, sa-i vopseasca in mod corespunzator,valabil si pentru USR. PS. D-le Buscu, Faptele reale sau nu ale lui D.D n-au fost tinute la rastel ,plangerile gemenelor s-au inregistrat acum recent ian-feb cand se pare ca Danut n-a cazul prada santajului sau nu a mai decartat sumele solicitate si atunci logic,”pac la Razboiu” ! Si cum e seceta de nume mari s-a lucrat cu prioritate astfel DD a venit ca o manusa precum Piturca recent.In rest, ramane cum aprope bine ati spus despre caracalean, jeg ,gunoi dar nu geniu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint