Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Dragostea durează nouă ani

Dintre toți cei care au fluierat după ea în 2005, Elena Udrea l-a ales doar pe Traian Băsescu. L-a ales nu pentru felul în care i se bîțîia capul și nici după mătreața de pe sacou. Frumusețea fizică, proporția și simetria, corpul ca element de seducție n-au fost criteriile ei, fiindcă ar fi culmea s-o mai acuze cineva și de nebunie.

L-a ales pentru că-i lucea privirea și avea o țară la dispoziție, dar seara, cînd închidea ochii sub răsuflarea lui dublu rafinată, pun pariu că și-l imagina loial. Frumusețea sufletească pare să fi fost singura ei opțiune atunci cînd i s-a încredințat, cu toate faptele trecute și viitoare, acestui om chel pe dinăuntru.

Acum e prea tîrziu pentru regrete. În povestea lor romantică și periculoasă, caracterul s-a dovedit a fi ceva ce fostul președinte obișnuia să ia din pahar și să lase la pisoar. Elena Udrea a fost abandonată la cheremul sistemului hrănit, încurajat și folosit de Băsescu vreme de zece ani. E un gest de o lașitate extremă, explicabil doar prin instabilitatea nomazilor mongoli ai căror ochi migdalați îi recunoaștem, ușor strîmbi, pe obrajii urmașului.

Instalația care astăzi se grăbește s-o înfulece și s-o digere pe Elena Udrea a fost animalul de companie și pază al lui Băsescu. Fiara culcată la ușa biroului prezidențial, peste care Udrea pășea cu cîte o cerere de-a lui Cocoș, dormea cu un ochi mereu deschis. Celălalt ochi se ocupa cu înregistrările video, urechile urmăreau conversația porumbeilor, botul amușina printre pantofiorii Louboutin, în timp ce ghearele cotrobăiau în poșetele Hermès Birkin după bilețele roz, extrase de cont și teancuri de valută. Toate faptele plănuite de protejata și urmașa lui Băsescu, dacă s-au săvîrșit, s-au săvîrșit cu buna știință a lui Băsescu și a băieților lui cu ochi albaștri.

Și astfel, reținerea, arestarea și anchetarea nu o privesc doar pe Elena Udrea. Dacă acuzațiile se confirmă, ar trebui reținut, arestat și anchetat, pentru complicitate și tăinuire, și Băsescu. Pe lîngă el ar mai trebui săltat personalul de la SPP, STS și SRI, care, avînd cunoștință de crime, a stat cu mîinile încrucișate pe pieptul plin de decorații. Cîte doi din fiecare specie, din fiecare grad și din fiecare funcție, ca în Arca lui Noe, ca să se poată salva instituțiile din potopul care le amenință.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

7 comentarii

 1. #1

  S-o bage odata la parnaie, ca vreau sa ma concentrez pe celelalte doua subiecte importante din ziua de azi: 1. Este Daniela Crudu vinovata? 2. Este Putin vinovat?

 2. #2

  Excelent articol! Citesc mereu cu placere eseurile dvs.!

 3. #3

  Base, comandant de (z)Arca ? Posibil. Ailalti mai greu. Inca nu s-a inventat potopul sau meteoritul care sa matraseasca asemenea specimene.

 4. #4

  Și eu sunt de părere că nu vine nici un potop…
  Asistăm defapt la un fenomen obișnuit, ce se asociază cu activitatea japițelor securistice. Cu cât au acces la nivele mai înalte ale puterii, cu atât au pretenții mai mari de a face parte din putere. Dacă suntem puțin atenți, le vom recunoaște imediat în managementul băncilor, al companiilor energetice, al ministerelor etc. Atunci când sunt înlăturate, japițele securistice fac urât. E.U. a făcut foarte urât și acum regretă. Și-a cerut chiar scuze și a promis că își ține gura (prin semnul arătător-nară). A revenit disciplinată în „banca” ei. A calmat-o T.B., care i-a trimis suficiente mesaje de susținere. Nici vorbă ca T.B. să o abandoneze pe E.U. Dar atât putea face în acest moment, pentru că și el trebuie să stea cuminte, în „banca” lui. Toți stau în „băncile” lor: Ponta, Guvernul, Parlamentul, Comisia X, Santa Klaus etc. Nu va fi nici un potop…

 5. #5

  Si asa,Orange devine black…

 6. #6

  Doi lideri din Axă: Obama abandonează UE, Băse abandonează EU.

 7. #7

  Sa se duca la puscarie pe viata si sa-l ia si pe amantul ei chiorpaliu, Matrozul Hahaila cel Mahmur!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint