Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Duda, prințul înapoi!

Tinerii bărboși din ale căror piepturi era să se nască strigătul noii societăți au omis o cerere. Libertatea, justiția, civismul și tehnocrația, toate aceste nobile sloganuri care l-au dat jos pe Ponta și s-au întors apoi la slujbele lor, au sărit un caz dramatic.

Nimeni n-a cerut în piață dreptate pentru situația unui tînăr – bărbos și el, frumos și el, liber și el. Strada a trecut oarbă pe lîngă tragedia modernă a unui semen, pe lîngă suferința unui camarad de idealuri, pe lîngă șansa istorică de a schimba cu totul societatea.

Radu Duda, unchiul vitreg și bastard al acestui tînăr, a pierdut din vedere că, după ce l-a făcut homosexual în ochii bunicului, prințul Nicolae nu va dispărea în neant, așa cum n-a dispărut nici lista cu turnătorii la Securitate pe municipiul Iași. Adevărul a găsit o cale să iasă la iveală, pe Facebook.

Tînărul decăzut de la tron n-a purtat nici chiloți cu ață, nici bigudiuri în păr și nici nu s-a bărbierit pe picioare, ci a lăsat gravidă o hipsteriță locală, cu acte sexuale în regulă.

Dacă nepotul Regelui Mihai s-a arătat un pic muieratic, asta ar fi trebuit să fie pe placul unei familii care l-a dat pe Carol al II-lea, străbunicul priapic care a avut mai multe amante decît a avut Duda replici în teatru. Cu toate astea, prințul de drept a fost alungat, la un loc cu speranța monarhică pe care generațiile X și Y o dezbăteau în cluburi.

Ei, asta n-am auzit eu în stradă. N-am auzit nici un strigăt în numele prințului Nicolae, deși băiatul ăsta corespunde ireproșabil cererilor tinerești.

Cum ziceam, tînăr, liber și bărbos e și el. Adept al schimbării totale e și el, cîtă vreme întruchipează o altă formă de guvernămînt decît prezenta. Tehnocrat – nu mai vorbim, fiindcă s-a ferit de politică și s-a antrenat ca să devină, din punct de vedere tehnic, rege. Echidistanța și independența lui sînt evidente, omul trăindu-și tinerețea făcînd școală, escaladă și safari. Mai mult – calități pe placul pieței –, e biker, montaniard, oengist și, mai mult ca sigur, dacă-l chemi, vine să bată cu sticla de plastic în pavajul de la Universitate.

Dacă schimbarea pe care o cer tinerii se vrea totală, asta-i calea cea mai scurtă. Băiatul ăsta cuprinde în făptura lui regală și anacronică toate ingredientele saltului total. Un prinț poate zgudui societatea așa cum nici mormăielile lui Iohannis, nici tehnocrații lui Cioloș și nici arestările DNA n-o pot face. Dacă din el se naște un rege, România ar putea coborî la un nivel de derută inferior.

Așa că, oameni buni, restaurați-l, strigați-i numele în piață, speriați-l pe Duda, poate dă înapoi. Tinerelul ăsta e nedreptățit pentru că a iubit o fată și a demonstrat că poate produce o dinastie. La urma urmei, e la fel de neamț ca Iohannis, dar mai puțin interesat de monarhie.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

5 comentarii

 1. #1

  Bravo, Georgica! Remarcabila putere de sinteza ai, imediat ai surprins esenta articolului!

 2. #2

  @ G Ostafi: esti redus mintal nene, e clar. Tu nici macar cap de plastic nu ai daca atata nu pricepi ca un gazetar trebuie sa se exprime plastic. Mare handicapat, dar dam lectzii!

 3. #3

  e barbos? si daca se rade?! cum il mai recunoastem pe principe…..

 4. #4

  Imi pare rau de el, dar are dreptate Regele sa il dezmosteneasca. Pai nici nu devenise mostenitor al tronului si deja ii daduse lu’ tataie un nou mostenitor al tronului. Nu se poate chiar asa. La Palat nu se vorbeste de contraceptie?!

 5. #5

  Chiar credeti ca Regele putea fi mintit in legatura cu nepotul sau? Adica nu si-ar cunoaste nepotul?
  Si chiar credeti ca Regele nu stie cine este/a fost Radu Duda?
  Strada probabil are mai multa incredere in judecata Regelui decat intr-un print mai mult sau mai putin cunoscut. Caracterul Regelui a fost dovedit in timp, Printul inca nu a avut atat de mult timp ca sa fim siguri de ce face sau de ce nu face.
  In strada nu au fost doar generatiile X si Y. Au fost si oameni de 40 – 60 de ani care s-ar putea sa nu-l stie pe print.
  In plus, Casa Regala sta departe de scandalurile cotidiene si mediatice.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint