Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Enciclopedia viermilor

România va fi tîrîtă, în săptămînile următoare, într-un nou program de umilire la Bruxelles și la Strasbourg. E judecată pentru un felul în care jandarmii au pus capăt unui miting (înainte ca o anchetă oficială să prezinte concluzii) și pentru felul în care statul de drept e sabotat de noile legi ale Justiției, votate, după parcursul constituțional, de Parlament (fără ca protocoalele dintre SRI, parchete și Înalta Curte să fie băgate în seamă).

Aceste teme sînt lansate pe piața șicanelor europene de neobosita rețea a Monicăi Macovei, probabil cea mai mare reușită a regimului Băsescu după distrugerea presei independente, tăierea pensiilor și edificarea statului subteran. Fosta procuroare comunistă și anchetatoare a tinerilor arestați în Piața Universității practică denunțul mincinos în limba engleză, scris cu ajutorul gradelor inferioare și difuzat în Parlamentul European cu o sîrguință despre care SIE ar trebui, poate, să ne spună dacă amenință siguranța națională sau e doar una din misiunile sale.

Macovei le-a distribuit eurodeputaților și șefilor UE, așa cum face de obicei, o scrisoare în care minte în legătură cu mitingul din 10 august. Dacă ești finlandez, francez, german sau estonian și citești scrisoarea, faci cunoștință cu infernul. Jandarmilor le lipsesc doar coarnele, în rest au tot ceea ce-i trebuie unui diavol care vînează oameni inocenți și-i „gazează”, îi rupe cu bătaia și cu tunul de apă. Fiecare propoziție scrisă de Macovei conține o minciună, uneori sub formă de exagerare, alteori de ficțiune, așa încît jandarmii români ajung aproape să-i egaleze pe polițiștii care bat și „gazează” în Spania, Belgia, Germania, Franța, adică în țările care ne judecă.

Macovei însă nu se limitează la aceste născociri mărunte. Proiectul ei politic e difuzarea sistematică a informațiilor false despre țara care a trimis-o la Bruxelles. De-a lungul anilor, minciunile ei, amestecate abil cu adevărul, i-au țesut României o imagine de stat oligofren, hoț și violent, dominat de obsesia autodistrugerii. Macovei a lansat pe piața internațională sloganul contagios al anticorupției, redactat în familia tradițională SRI-DNA, nășită de ea și de Băsescu. Macovei a spus că, la referendumul din 2012, s-au furat două milioane de voturi, în timp ce instanțele au numărat doar 1.500. Macovei și rețeaua ei au pus în circulație minciuni legate de modificările Codurilor Penale și ale legilor Justiției, au adus la cunoștința colegilor europarlamentari o realitate românească deformată. Nu le-a spus niciodată, firește, că, în calitate de ministru al Justiției, a sustras din arhiva SIPA documente secrete, privitoare la magistrați, și nici că s-a făcut europarlamentar în 2009 pe banii furați de Cocoș din afacerea Microsoft, așa cum spune dosarul DNA, închis în primăvară de imaculata Kövesi, în numele dublului standard.

Ceea ce face Macovei de un deceniu nu e, însă, doar propagandă și declarație politică. E difuzare de informații false, care, prin efecte, pun în pericol securitatea națională. E o infracțiune prevăzută în Codul Penal. „Comunicarea sau răspîndirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscînd caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani”, zice articolul 408.

Dar Macovei nu e singură. Tot mai multe figuri cu pieptănătură secretă, provenite din loturile pe care SIE și SRI le livrează partidelor, încep să macovească. Adică fac tămbălău la Bruxelles în defavoarea României, ca să obțină presiune pe adversarii politici din țară. Sorin Moisă de la PSD, un răsad al școlii de gîndire Silviu Predoiu, s-a lepădat de conducerea civilă a partidului în februarie 2017, atunci cînd datoria de tînără conservă i-a cerut-o imperativ. Cătălin Ivan, un fel de dobitoc sub acoperire, frustrat de propria insignifianță, lovește în prestigiul României cu o sete care depășește ura lui față de Dragnea. Siegfried Mureșan, ghiocelul plantat în glastra doamnei Merkel, cere sancțiuni europene pentru România cu pronunția și fizionomia leneșului Sid din Epoca de Gheață, ori de cîte ori i-o cer interesele popularilor germani. Cristian Preda, lingăul Elenei Udrea, și-a încununat seria de deservicii aduse țării cerînd suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul UE, adică exact ce se pune la cale acum. Lista acestor oameni e lungă, la fel de lungă ca ticăloșia care le alimentează agenda. Indiferent de partid, mai mult de jumătate din europarlamentarii trimiși de România la Bruxelles își sapă propria țară, în timp ce restul se ocupă cu indiferența și cu shopping-ul.

N-aș vrea să diminuez cumva contribuția Guvernului și a clasei politice românești la proasta noastră reputație internațională. Aici avem un potențial uriaș de prostie, de hoție, lăcomie și lichelism. Dar măcar îl avem la interior. Prostia guvernelor se consumă în micul iaz democratic intern, hoția și lichelismul funcționează local, în acord cu standardele noastre de inteligență electorală, nu dau pe dinafară. Cîtă vreme n-o trîmbițează nimeni, faima noastră de neisprăviți rămîne, cumva, acasă la noi, nu scandalizează lumea largă și nu produce pagube economiei prin consecințe investiționale și sancțiuni europene. E ceea ce fac bulgarii, ungurii, polonezii, cehii, slovacii, croații și ceilalți tovarăși cu probleme, care-și apără interesele și patria dincolo de războiul domestic.

Loazele și acoperiții care tropăie de bucurie că se răzbună pe Dragnea blocînd drumul european al României, așa îngust cum e el, sînt oameni de nimic, mizerabili care-și insultă și subminează țara, fie c-o fac din calcul, fie din prostie. Primesc pentru asta un milion și ceva de euro pe mandat și au asigurate pensii de minimum 4.000 de euro. Investim, cum s-ar spune, în imaginea României, nu ne jucăm.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

7 comentarii

 1. #1

  Nu-ti scuipa semenii cand esti in ascensiune, s-ar putea sa-i intalnesti la coborare. Ii vom astepta cu multa flegma. Asta , e un fel de prastie , dar ce sa facem daca suntem prosti… Cat despre colegii lor europarlamentari, ii vor dispretui de doua ori: o data ca sunt romani si inca o data ca sunt turnatori, Cand vom scapa de aceasta pelagra pe nume macovei?//

 2. #2

  vom scapa, poate, atunci cand un brav ziar, sau un brav jurnalist isi va lua curajul in ambele maini si va depune o plangere. sau un brav politician, mai stii!

 3. #3

  Macovei, Ivan, si altii… Poate suntem noi rai, poate ne pripim in a-i judeca.. Fac urmatorul test: caut pe google asa: „Macovei cuvinte de lauda in parlamentul european despre Romania”. Rezultat: Error 404 not found…

 4. #4

  Nu stiu daca era posibil, dar cineva ar fi trebuit sa proiecteze la Bruxelles niste clipuri care se pot gasi pe youtube la cautarea dupa „german riot police violence”. Ca sa vada lumea cum ar fi trebuit sa actioneze jandarmii la protest.

  • #5

   Venerabile, vezi vreo asemanare intre protestatarii din Piata Victoriei, care luau pulane peste cap in timp ce erau cu mainile sus si extremistii din stirea citata? Mai iesi din casa si adulmeca realitatea ca te-ai cam ramolit…

 5. #6

  Un editorial excelent intr-o serie de trei editoriale foarte bune.
  Modul in care politicienii romani se cearta in afara tarii tarandu-ne pe toti in mocirla este mizerabil.
  Dupa cum bine spuneti, suntem singura tara din UE care este reprezentata in modul asta dezastruos. Altii au probleme mult mai mari dar si le rezolva in mod civilizat, intre ei, in interiorul tarii. Isi dau pumni intre ei si nu-si scot tara pe post de sac de box al celorlalte tari.
  Deserviciile aduse tarii de scandalurile astea externalizate sunt imense.
  Romania a ajuns bataia de joc a tuturor si ne vor trebui amar de ani sa putem fi vazuti din nou drept un partner egal.

 6. #7

  Problematici si ticalosi sint desigur politicienii din tara ,’ stranierii’ de la Bruxelles au doar un impact demagogic si retoric, indiferent de partea cui clameaza, nu lipseste mult sa vedem video clipuri cu madam Macovei lovind cu bastonul in cap demonsttranti care-si ridica bratele in sus , a inutila supunere…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint