Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hamsterul cheamă șobolanii la halit bani

”Când eram ministrul Dezvoltării am imaginat PNDL pentru că experienţa de preşedinte al Consiliului Judeţean mi-a dat posibilitatea să cunosc problemele cu care se confruntă fiecare comunitate, indiferent de dimensiune.” Vă rog să puneți accentul: el este cel care a imaginat, care a avut această nebunească viziune – investițiile de stat în proiecte locale care să dezvolte țara. Nu, stați, că nu e doar atât. Liviu Dragnea e primul care a pus pe masă o idee nebunească pentru o țară europeană a acelor ani: Hei, dragi români, dar ce-ar fi dacă ați avea cu toții acces la apă potabilă și dacă rahatul s-ar scurge pe niște țevi? Știu, știu, sună SF, dar ăsta e visul meu pentru țara asta.

Programul Național de Dezvoltare Locală, zece miliarde de euro în vreo trei ani de zile, a fost un dezastru, o crimă împotriva bugetului, o gaură făcută cu bazooka.

Toate investigațiile jurnalistice făcute arată că PNDL a fost un jaf, o hoție generalizată, sume scurse pentru oameni și firme prietene. Celebru este cazul ”Dumnezeul achizițiilor”, ancheta jurnaliștilor de la Recorder.

Ce face PSD când are o hoție care merge? Exact, mai face una. Mai deschide un front, mai dă drumul la o sucursală, creează un lanț.

”Începând de astăzi, primarii au însă un nou instrument – Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Românii merită să aibă aproape de casă şcoli, grădiniţe, creşe, spitale, dispensare, clinici medicale. Fiecare localitate poate avea drumuri asfaltate, apă curentă şi canalizare, reţea de electricitate şi gaze naturale. Sunt bani şi pentru locuinţe sociale pentru tineri sau pentru reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale şi lăcaşuri de cult” – Dragnea, acum câteva zile, excitând primarii cu bani, chemând firmele-șobolan la ospăț. Ce poate să facă Fondul de Dezvoltare și Investiții și nu putea să facă PNDL?

Ne explică lumina Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici: „Nu strică să variem, să creăm mai multe mecanisme, să existe un fel de concurenţă în sensul bun“.

E concurență deci între ele și, se știe, concurența ajută.

Rar, rar, minciuna și hoția au făcut un copil mai urât ca acest regim.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Un scatofag penibil…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint