Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ieftin, banal, trist

Culmea, dar PSD-ului i se potrivesc cele mai comune și cele mai banale chestii care se spun despre el în acest moment. Într-adevăr, PSD este un fel de vestă antiglonț pentru Liviu Dragnea. Cine mișcă în front e dat afară, se autoexclude. Te uiți la liderii partidului și râzi: Bădălău, Fifor, Firea, Olguța Vasilescu, iar infantilul Codrin Ștefănescu doarme la televizor, cu pielea albă, modificat, la limita speciei.

Da, e jenant ca Vâlcov să-ți facă programul de guvernare. E dezgustător pentru creier ca Iordache să prezinte zilnic ce a mai făcut el cu legile Justiției, pe unde și le-a băgat, pe unde și le-a scos.

Da, e infinit de trist ca acest partid să nu fi învățat nimic din istoria celor 27 de ani de democrație. Un lucru care se datorează, în mare măsură, lipsei de inteligență a liderilor de azi și a celor care sunt promovați spre vârful partidului.

Lupta cu ”statul paralel” nu este decât o treaptă spre neasumarea de-acum probabilului eșec al guvernării. Nu sunt lăsați, nu pot, sunt hărțuiți, sunt vânați.

Ce poate fi mai banal?

La fel de comune și banale sunt, de partea cealaltă, acuzațiile împotriva DNA și SRI. Nu e nimic complicat de decriptat. Da, s-au ascultat oameni ca la balamuc, s-au făcut dosare penale la SRI, sunt acoperiți peste tot în țara asta, au fost ținute dosare la sertar, există justiție selectivă, televizată, și justiție lipsită de dreptate.

Da, e atât de clar pentru oricare om care nu e dobitoc absolut că șefa DNA a stat bot în bot cu Ghiță, cu Oprea și cu Dragnea. De Maior și de Coldea nici nu are rost să mai amintim, sunt frați din mame diferite.

Cumva, nu ieșim din această banalitate a spectacolului pentru că Dragnea și Kövesi nu se dau la o parte. Și atâta timp cât nu o vor face, spectacolul va fi din ce în ce mai jalnic. Comportamentul ambasadelor, da, e uneori de-a dreptul penibil, sfidător, jignitor. Dar parcă nici nu mai contează. Te uiți și aștepți să treacă. Fie să-l decapiteze pesediștii pe Dragnea, fie să o dea cineva afară pe Kövesi… chiar și ministrul Toader. Orice mișcare ar reconfigura jocul.

Până atunci, Soros poate să respire ușurat: PSD se luptă momentan cu ”statul paralel”. Mă rog, o vreme, până în momentul în care nu o să descopere că tot ce i se întâmplă lui Dragnea este un imens complot al masonilor kârgâzi.

 

2 comentarii

  1. #1

    ” Cine mișcă în front e dat afară, se autoexclude. Te uiți la liderii partidului și râzi: Bădălău, Fifor, Firea, Olguța Vasilescu,”
    proști dar mulți

  2. #2

    Si majoritari..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.