Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Incultura ca violență

Petre Daea nu e antisemit, după cum Viorica Dăncilă nu a vrut să-i jignească pe bolnavii de autism atunci când a zis că protestatarii sunt autiști.

Lista e lungă, pe ea se află însuși președintele, cu acea dubioasă construcție ”cine știe ce înțelegeri secrete face Dragnea cu evreii”.

Cea mai mare greșeală este aceea de-a crede că incultura ar reprezenta o scuză sau ar constitui o circumstanță atenuantă.

Nu, dimpotrivă. Declarațiile arată faptul că oamenii aceștia nu știu pe ce lume trăiesc, nu înțeleg articulații culturale, sensibilitățile, sintaxele violenței și ale toleranței din lumea în care nu doar că trăiesc, dar se află în funcții în care decid destine.

E halucinant ca un om cu o brumă de cultură să compare Holocaustul cu arderea porcilor. Astfel de declarații sunt în contradicție cu forma lumii noastre, sunt împotriva constituției vremurilor în care trăim, încalcă jurămintele de credință făcute de Occident.

De-a dreptul infectă este declarația lui Daea prin care se scuză: a vrut să arate suferința fermierilor care și-au pierdut porcii.

Dumnezeule, în Holocaust părinții și-au pierdut copiii, frații și-au pierdut surorile și tot așa, iar tu compari suferința asta cu suferința unui fermier care-și pierde porcii…

Incultura e violență.

Incultura e densă, e sufocantă în discursul public. După gafele făcute de Dăncilă prin Muntenegru, s-au adunat niște băieți la Digi24 să pună la cale o horă și-o bătută împotriva Vioricăi, să arate ei cât de tâmpită e doamna. Din păcate, n-au făcut decât să-și arate limitele. Unele dintre ele aflându-se mult, mult dincolo de granițele lumii democratice.

Cosmin Prelipceanu era consternat că nu e stipulat în Constituție sau în legi că premierul poate fi dat jos pentru incompetență. Prelipceanu a pus fața de elan orbit de faruri pe care și-o compune și când i se pare că trebuie să-l pupe-n fund pe CTP din priviri. Omul era sincer consternat că nu se poate da jos un premier pentru incompetență, că acest lucru nu este trecut în Constituție. Dan Barna, președintele USR, a intervenit: dacă exista asta, acum eram cu sute de ani înainte.

E îngrozitor pentru România de azi că oameni de media și speranțe politice ca Barna se gândesc că, pe lângă alegeri, Parlament și vot în general, ar trebui să existe o comisie – sau ce altceva? – care să stabilească dacă un premier e competent sau nu și dacă trebuie dat jos sau nu.

Păcălicilor inculți, despre asta e democrația, așa se stabilesc competentul și incompetentul într-o democrație: prin vot și majorități.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

6 comentarii

 1. #1

  Da Domnule Mihai Radu, adevarat.
  Dar daca asta inseamna democratia, in secolul XXI, ma p** pe ea.
  Daca o astfel de vita incaltata imi decide mie viitorul este foarte grav si nociv pentru viitorul acestei tari si o sa ne ia dracu pe toti.

  • #2

   Chiar asta înseamnă…
   Definiții:
   1 a : government by the people; especially : rule of the majority. b : a government in which the supreme power is vested in the people and exercised by them directly or indirectly through a system of representation usually involving periodically held free elections.

 2. #3

  Ca Alina Gorghiu e mai desteapta ca Viorica crede cineva?

 3. #4

  Într-o discuţie relativ recentă, un pesedist, fostul candidat la primăria locală, încerca să mă convingă cu argumentul „iote domne că noi suntem 2 şi dumneata eşti unul singur, nu ai cum să ai dreptate, e aşa cum susţinem noi”, discuţia având un pronunţat caracter politico – tehnic & post – truth (idiotul susţinea şi disemina public tâmpenia aia sinistră cum că un român a inventat un motor care merge 5000 de km cu 2 litri de apă 🙂 da’ nu vrea cabala marilor corporaţii petroliere să se dezvolte ideea şi tehnologia). Dacă ăsta e nivelul, ce te mai poţi aştepta la şoşonarii pesedeului?

 4. #5

  am auzit si eu de motorul ala..dar parca era vorba de ceva mai mult decit doi litri de apa.

 5. #6

  Da, domnule Radu, aveti dreptate: intr-o democratie, competentul si incompetentul se stabilesc prin vot si majoritati. Dar si critica aspra (in limitele cuviintei) face parte tot din exercitiul democratic. Si apropo: cu ce este mai cuviincioasa „fata de elan orbit de faruri” a lui Prelipceanu in raport cu „tampenia” Vioricai Dancila?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint