Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ion Iliescu are probleme cu banii

„Sînt bolșevic pe banii mei”, zice Ion Iliescu pe blog-ul lui – invenție a unui materialism neimaginat de Marx, dar fără de care fanii te pot uita.

„Dacă și cei (…) care mă înjură tot pe motiv de bolșevism, și-ar plăti datoriile către stat, din care s-ar putea finanța programele sociale, m-aș fi împăcat cu soarta: o fac pentru o cauză nobilă, servesc interesul public”, continuă bătrînul blogger și se lasă furat de teoria banului public ca de un cîntec rusesc. Nici grădinarul Miciurin n-ar ști să altoiască istoria cu parul așa cum reușește Ion Iliescu atunci cînd vine vorba despre faptele lui.

Știți, de fapt, de ce nu mai sînt copaci? Pentru că Ion Iliescu n-a fost ascultat atunci cînd a vrut să țină codrii la Romsilva. Știți de ce au furat alde Stelu și Cocoș de la stat? Fiindcă, atunci cînd a arătat ce pericole aduce restitutio in integrum, Ion Iliescu a fost făcut bolșevic. Știți de ce nu avem capital românesc în sectorul bancar, energetic și industrial? Din cauză că Ion Iliescu a fost acuzat că nu vrea capitalism.

N-ai zice că moșul bate cîmpii. Izgonirea totală a statului de la locul săvîrșirii faptei a dus hoția la cote înfricoșătoare. Importul masiv și golănesc de metode neînțelese a făcut din privatizare o rețetă de ucis ramuri industriale, de golit zăcăminte și de chelit păduri, iar din restructurare – o instalație de produs șomaj. Da, îți zici, poate că etatismul patriarhal combinat cu liberalismul prudent n-ar fi lăsat România la mîna hoților. Dar apoi te întrebi: cine, totuși, a făcut asta?

Cine a aruncat peste ochii mulțimii un văl populist ca să se poată strecura și Securitatea în fotografia cu entuziasm din zilele Revoluției? Cine a lăsat fostele structuri să revină și nomenclatura să renască prin urmașii ei gata preparați? Cine a ținut la distanță marii investitori pentru ca tîlharii partidului să poată lichida industria și infrastructura? Cine a privit în altă parte atunci cînd structurile au scos mațele economiei și le-au depus în bănci elvețiene? Cine a întors capul atunci cînd, pe miriștea de pe care fusese cules totul, răsăreau miliardarii analfabeți ai capitalismului de cumetrie? Cine a chemat minerii din adîncuri nu atît ca să împrăștie groaza în Capitală, cît ca să avertizeze lumea civilizată că România rămîne în custodia orcilor? Cine a făcut posibilă mașinăria cu gheare și epoleți care a sărăcit și sărăcește România? Cine a întîrziat istoria, cine a sabotat progresul, cine a ținut pe loc o țară doar ca să se mențină la putere copiii răzbătători ai Partidului Comunist și ai Securității?

Ion Iliescu știe răspunsul. Și ar mai trebui să știe că povestea asta tristă nu e deloc pe banii lui. E pe banii noștri, de la început pînă la sfîrșit.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Dupa felul cum se incrunta,gen Oprea pare mult mai convins de aceasta cauza a interesului national

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint