Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jandarmurdăria

romania100

Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene:

1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu poți să spui: huliganii au lovit ”jandarmi pașnici”, deci și jandarmii au dreptul să lovească cetățeni căzuți la pământ sau cetățeni care ridică mâinile, semn că nu au nici o intenție agresivă.

Jandarmeria nu poate acționa ”la nervi”, Jandarmeria nu poate să se răzbune pe cetățeni.

Am putea ajunge – de ce nu? – să vedem că ANAF-ul confiscă abuziv bani din conturile cetățenilor pe motiv că și cetățenii au încercat să înșele statul.

”Nenea în alb” care coordonează jandarmii, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş”:, este înregistrat spunându-i unui protestatar care îl întreabă de ce jandarmii acționează atât de brutal: ”Ne-ai omorât oameni acolo, mi-ai omorât jandarmi, de-aia. P… mă-tii de nenorocit!”.

2) E halucinant cum o bună parte din presă prezintă abuzurile jandarmilor ca fiind parte a reprimării unei lovituri de stat ori o acțiune legitimă, de autoapărare. Culmea, e aceeași parte a presei care contabilizează la zi, la oră, abuzurile procurorilor. Aici însă, în cazul protestului, pentru această presă, lucrurile se arată cu totul altfel: Oo, ce bravi bărbați, ei apără statul!

Exemplele acțiunii violente gratuite sunt multe, iar cine le ignoră acum se comportă exact ca aceia care pe vremea ”anticorupției” cu arestări de seară televizate se bucurau că era vorba de adversari.

3) De ce nu am crede că jandarmii sunt nepregătiți și că Jandarmeria a venit nepregătită sau a jucat la două capete? Cât de greu poate să fie să afli dacă vin galeriile de fotbal la protest și ce gânduri au? Carmen Dan i-a cerut lui Eduard Hellvig o ”situație” a doua zi, sâmbătă.

Cât de greu este să comunici în Piața Victoriei că piața va fi evacuată? Nu poți să spui că ai aruncat niște fumigene roșii, iar acesta a fost semnalul. Cât despre decizia de a evacua piața, rămâne un mister care au fost legitimitatea și utilitatea unei astfel de măsuri, dar cu siguranță doamna prefect are motivele ei bine întemeiate. Pe care ar fi foarte bine să le aflăm și noi într-o conferință de presă.

E ciudat cum la PSD se vorbește de lovitură de stat, dar prefectul Capitalei, cel care a luat o măsură atât de dură, și-a băgat capul în fund și nu face nici o precizare.

3 comentarii

  1. #1

    Prefectul capitalei nu vorbeste pentru ca nu stie nimic. Pe bune, toanta aia n-a luat nici o decizie, doar a transmis una mai departe. Crede cineva ca a stiut ce face?

  2. #3

    Discuția s-a încheiat în momentul în care protestatarii au început să arunce cu obiecte, pietre și bile de otel in jandarmi. Nu există nicăieri în lume ca unii să atace jandarmii și să nu li se răspundă. Nu că “au și jandarmii dreptul să dea” ci pentru că protestatarii NU au voie sa agreseze pe nimeni! Oamenii normali, copiii și femeile ar fi trebuit să plece acasă în primul moment în care au început violențele (din ce am înțeles pe la 15:30) că nu îi ținea nimeni forțat acolo. Că “au dreptul” să nu știu ce nu e valabil, au dreptul să gândească cu capul lor și să își vadă de treabă așa cum face noi ceilalți oameni. Ce surpriză, jandarmii pot fi violenți cu cei violenți! Incredibil!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.