Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Judecați la Curtea de Apel către Lichele

De la o vreme, dacă ați observat, Serviciile nu mai sînt bune. Nu mai salvează țara, nu mai sprijină statul de drept, nu mai sînt chemate să slujească Justiția. Au devenit „Noua Securitate“. Și nu oriunde, ci în presa care le-a ridicat ani la rînd în slăvi.

Cum deschizi un site de dreapta, cum dai peste un croitoraș viteaz împungînd cu pixul în burta „Noii Securități“. Nume care s-au vînturat prin biroul lui Coldea, care au cerut strîngerea colaborării ofițerilor cu procurorii, care au aplaudat interceptările SRI din dosarele clădite doar pe interceptări, ziariști care l-au lingușit pe turnătorul Băsescu pînă cînd Băsescu însuși i-a izgonit și i-a scuipat, în fine, inși a căror noimă în presă a fost dată de servitele sistemului militarizat – toată armata asta saprofită, elita pupincurismului justițiarist, are probleme cu „Noua Securitate“.

Hellvig, care împinge azi în Parlament un lot apreciabil de abuzuri înfășurate în legile securității naționale, e rău. Dar zece ani la rînd, Maior și Coldea, care au comis acele abuzuri la virgulă, fără să le aibă cuprinse în lege, au fost buni. Iohannis, care profită de puterea Serviciilor, e azi periculos, dar Petrov, care a clădit acea putere, a fost mană cerească. Procurorii și judecătorii care fac azi combinații cu Puterea și calcă în picioare ce a mai rămas din Justiție sînt un pericol, dar Codruța Kövesi, prietena lui Ghiță și a lui Coldea, femeia care „decapa“ adversarii lui Băsescu, era o binecuvîntare.

Oamenii ăștia, care scriu azi la 180 de grade, zici că au dat în iluminarea lui Saul din Tars. Și nu e cîtuși de puțin rău că s-au limpezit la cap și că văd acum Adevărul, Calea și Viața, numai că ar fi fost necesar, înainte de revelație, să recunoască un pic că au mîncat căcat.

Noua Securitate de care vorbesc ei azi era la fel de vioaie și acum cincisprezece ani, cînd o pupau în cur. Ea nu s-a alcătuit singură, din țărînă și duhul sfînt al lui Băsescu, ci a avut nevoie și de rețeaua de susținători media, băieți și fete cu plămîni puternici, care i-au suflat în pînze și i-au ușurat plutirea. Unii dintre ei au fost lepre securiste, s-au tăvălit cu căpitanii și cu generalii prin birourile din Pădure și au scris după punctaje. Alții au fost doar idioți fuduli, care în afară de revanșa prostului n-au avut ce pune în locul meseriei și talentului care le lipseau. Oameni ca ei au făcut societății un rău insidios, mai puțin vizibil cu ochiul liber, dar activ în profunzime. În textele lor cu subiectele și punctuația primite „pe surse“ își au originea isteria și dezbinarea publicului român. Campaniile „anticorupție“, pilotate de Noua Securitate în anii în care era numită elegant „Servicii“, au fost în mare măsură operațiuni de propagandă, dezinformare și poliție politică, executate prin rețele media.

Acum, după cum se vede, băieților li s-a schimbat trilul, iar asta ține de schimbările interne din Servicii. După retragerea echipei Maior-Coldea în glorie și prosperitate, s-au schimbat, pesemne, la SRI, ofițerii care răspundeau de presă. S-or fi mai anulat contracte, s-or fi ales alți furnizori, s-or fi modificat tarife. Poate s-au organizat alte concursuri de propagandă și dezinformare, cu alte criterii de selecție și cu alte jurii. Poate că faza grosieră, a mîncatului cu lopata, s-o fi încheiat. Cine știe?

În orice caz, se vede că piruetiștii sînt îngrijorați. Cînd mîncau căcat pe vremea lui Coldea, îl mîncau cu protecție. Serviciile vegheau asupra lor. Nimeni nu se atingea de ei: nici ANAF, nici Spălarea Banilor, nici DNA, nici Parchetul General, nici SRI. Aceste instituții se ocupau doar de cealaltă presă, aia civilă și cu gura mare, pe care o înscenau, o hărțuiau, o interceptau, o anchetau și o falimentau. Presa aia vorbea despre Noua Securitate și abuzurile ei acum cincisprezece ani, zece ani, cinci ani, pe vremea cînd iluminații de azi cîntau imnuri SRI.

Dar, la urma urmei, e de salutat această răspopire. Chiar dacă e doar un moment de derută pînă la aflarea altei cauze de muls, intervalul merită savurat. Purificarea javrelor a anunțat mereu noi religii și apocalipse.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #1

  La fel si adeptii lor, „cititorii” care se mai ratacesc pe site-urile de profil pentru a lua lumina de la Sfintii Ierarhi Pantalaga si Tapalazi si a o impartasi cu paganii PeSeDisti din cercurile lor de pe la munca, scoala copilului, facultate, etc.

 2. #2

  Bine spus

 3. #3

  Bun articolul,dar de ce nu i nominalizati pe „pupatorii de cur,mincatorii de cacat”?va este rusine,sau frica sper sa apara comentariul meu

 4. #4

  Ca sa scapi de raie , omori oaia si pe daea,spune uh CIOBAN mioritic.
  Petrov a dublat , Klaunul a triplat BUGETUL creand noILE servicii BAZATE PE VICII
  Tinerii sa-si construiasca tara de care au nevoie.
  O tara ESUATA CU UN PRESEDINTE ESUAT

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint