Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Klaus Obraz Frumos

Din cînd în cînd, președintele României iese în public cu fizicul modificat. Într-o vreme, își vopsea părul. Cînd castanie, cînd blondă, cînd cărămizie, freza lui Iohannis se lupta cu amnezia hairstylist-ului și se căznea să ne transmită un mesaj de tinerețe întîrziată. La vîrsta la care bărbații încărunțesc, președintele României insista să arate că el rămîne neatins de trecerea timpului, așa cum rămîn obiectele neînsuflețite. Și vreo șapte ani din prea lungile-i mandate a tot forțat mîna frizerului și a tras de farsa părului colorat pînă cînd perciunii au luat-o înaintea coaforului și au început să i se albească între două ședințe de Cromoplatin.

Altădată, cu prilejul pandemiei, cînd și-a suflecat mîneca la vaccin, Iohannis a dat la iveală un braț lucrat la sală. Pentru cunoscători, pentru oamenii care știu ce înseamnă să tragi cu adevărat de fiare, mușchii președintelui n-au reușit să convingă, fiind mușchi noi, produși cu ajutorul alimentației speciale și al unui scurt antrenament de vanitate, nu mai lung de cîteva săptămîni. Așa fac actorii de la Hollywood cînd primesc roluri de eroi, așa pare să fi făcut și eroicul nostru președinte pentru momentul fotografic. De altfel, mersul țeapăn și ținuta vizibil cocîrjată a președintelui nu-l recomandă ca sportiv permanent, chiar dacă legenda schiului, golfului și tenisului se străduiesc din răsputeri să-i falsifice vitalitatea.

De ceva timp, însă, trufia i s-a mutat pe obraji. La congresul PPE de la București, de pildă, Klaus Iohannis a ieșit în public cu o față vizibil schimbată. Îi dispăruseră cearcănele, se umflase puțin la pomeți și prezenta un nou layout al aparatului optic. Era bine rejuvenat, s-ar spune, dacă ar fi să utilizăm un termen din argoul cabinetelor de lifting facial. Injecțiile cu acid hialuronic nu mai sînt de mult un monopol al tratamentelor pentru femei, ci au devenit o alegere tot mai îndrăgită de bărbați. Politica pare să adîncească atracția pentru aceste practici, fiindcă dorința politicienilor de a plăcea stă pe același gen de impuls care a generat cea mai veche meserie din lume.

Klaus Iohannis e, după cum se vede, un președinte preocupat nu doar de lux și impostură, ci și de estetica personală. Se vorbește despre ședințe regulate de wellness în saloane special amenajate la un spital de stat din București, ședințe care o includ uneori și pe prima doamnă. Cu toate astea, trebuie spus că Iohannis are datele unui om arătos, înalt, cu un început de burtă absolut decent. Văzut de la distanță, nici nu i se observă lipsa oricărei licăriri umane, iar aspectul de mobilier bine clădit întrece cu mult nivelul fizic al celorlalți politicieni români. Ăsta e, probabil, motivul pentru care modelul său a devenit aspirațional, iar exemplul estetizant a fost imitat cu frenezie de idolatri.

Dacă îl priviți azi pe europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă, aveți șanse mici să-l recunoașteți pe pedelistul de acum zece ani, cumătrul turnătorului Petrov și maior pe lista generalului Gabi Oprea. Falcă cel de azi e un fel de păpușel tumefiat, trecut cu fanatism prin proceduri, cu fața lustruită în exces, pielea întinsă la limita plesnirii și un aer de veselie tîmpă ce pare montat și întreținut cu Adobe Photoshop. Și galeria mutanților poate continua, căci mulți politicieni și-au operat nasul și urechile, și-au pus păr ori și-au extirpat gușa. Unii și-au amenajat sînii, alții și-au injectat buza superioară pînă au obținut celebrul cioc de rață de care nu mai știu cum să scape. În fine, cei mai aprigi martiri ai frumuseții și-au spintecat burta, fesele și obrajii, explorînd automutilarea pînă la frontierele nebuniei.

Nu poate fi sărit aici cazul ministrului Culturii, Raluca Turcan, care și-a sculptat fizicul cu îndrăzneala studentului Victor Frankenstein. E greu de găsit vreo asemănare între fosta secretară a lui Stolojan, fata cu nasul mare și cu studii la Moscova, și ființa care conduce azi Cultura, înveșmîntată în haine scumpe și purtînd pe chip, ca o mască mortuară egipteană, lucrările unor medici chirurgi obsedați de desenele animate Manga. Raluca de azi e greu de recunoscut la trecerea frontierei, și probabil că schimbarea fotografiei din pașaport abia ține pasul cu etapele transformării estetice. Iar aceste transformări dau semne că sînt mai profunde decît ar permite bisturiul și seringa. Ele par să-i fi afectat chiar memoria, după cum stă mărturie scena în care doamna Turcan a uitat, la o emisiune TV, să-și adauge la vîrstă cei cinci ani care-i lipseau din buletin.

E clar că nu-i ușor să-l ai model pe Klaus Iohannis. Cu ștacheta frumuseții ridicată la o asemenea înălțime, clasa politică pare epuizată de efortul falsei splendori. Abia dacă îi mai rămîne timp pentru a minți și a fura.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

6 comentarii

 1. #1

  Chiar nu inteleg de ce unii barbati tin sa concureze cu femeile la capitolul infrumusetare.Mai ales ca, persoana in cauza e un barbat falnic, are o culoare a ochilor ce-i permite sa foloseasca o gama larga de cravate derivate din abastru.Doar daca ….suita de tinerei care-l insoteste saptamanal spre copulatia conjugala nu au inceput sa se uite asa, intr-un fel mai milos, mai intrebator daca mai e cazul ,daca mai performeaza la aceasta etate. Si atunci, sigur ca interceptand privirile mustind de virilitate a simtit nevoia sa se aduca la un numitor comun cu flacaii macar in ce priveste aspectul fizic.

 2. #2

  Falcă sugerează o varianta scunda și vicleana de George Hamilton, aclimatizata pe cursul inferior al Mureșului. Iar Raluca…vrea s-o bata pe Bianca jucând în deplasare, și cu om în minus

 3. #3

  Pe mine nu ma deranjeaza operatiile doamnei Turcan.Au si ele rostul lor.

 4. #4

  „păpușel tumefiat”, „aer de veselie tîmpă”, Frankenstein si masca mortuara egipteana … exceptionale! N-am mai ras asa demult! Asta este principalul motiv pentru care citesc Catavencii: umorul presarat prin articole. Singurul ziar pe care-l citesc, de altfel. Ma bucur ca mai exista si in format fizic.
  Respect!

 5. #5

  de observat ca a ales nuante si culori lemnoase. Dulapul e tot dulap…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint