Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Loaze, gaze și redevența în buzunar

Victor Ponta era mândru că e român și îi excita și pe alții cu prostia asta.

Era atât de mândru că e român încât prietenul Ghiță, român sadea, avea prioritate în tot ce însemna contracte cu statul. Însuși PSD-ul, și el mândru că e partid român, iar nu partid străin, se cam scârbise de tandemul de români Ponta-Ghiță.

Mai ușor cu străinii, mai ușor cu UE, pentru că și noi, românii, suntem cetățeni mândri și avem drepturi.

Acum, lucrurile nu stau foarte diferit. A dispărut Ghiță, dar retorica lui Livache este aceeași: ce, dom’le, noi, românii, nu putem să facem și să dregem? Până când atâta subjugare, până când atâta picior pus pe gât de Soros, de ONG-uri finanțate de străini, de etc.?

Cunoașteți foarte bine retorica ieftină, populismul imbecil ale lui Livache.

Ei bine, votanții lui Dragnea și ai PSD ar trebui să știe că, în timp ce-și dă cu tesla naționalismului ordinar peste ouă, Livache oferă ”străinilor” zăcămintele de gaze din Marea Neagră, cerând în schimb bani de făcut un grătar pe malul lacului Belina. Pierderile estimate ar fi la cel puțin 10 miliarde de euro. Nu vă mai spun ce s-ar putea face cu acești bani, pentru că știți foarte bine: s-ar putea face lucruri care se fac într-o țară cât de cât normală.

Se pare că, legat de această lege de exploatare a gazelor din Marea Neagră, avem o majoritate solidă. În Senat au ridicat mâinile cei de la PSD, ALDE, PNL și PMP. USR și UDMR s-au abținut.

Vă amintesc cum se zvârcoleau pe la televizor pesediștii, cum îi sfârâia de naționalism hamsterul sub nas condamnatului. Iată ce spunea Gheorghe Șimon, ministrul Economiei într-unul dintre guvernele Dragnea: “Am aflat că sunt societăţi comerciale care n-au plătit niciodată – reţineţi, niciodată – nici un leu redevenţă statului român, deşi exploatează resurse de peste douăzeci de ani! Angajaţii statului n-au urmărit şi, când au urmărit şi au constatat că nu plătesc, nu le-au retras licenţele şi nici nu s-au preocupat de recuperarea datoriilor!”.

Ați auzit să se fi întâmplat ceva în acest sens între timp? L-ați auzit pe Dragnea, la marele miting pesedist din Piața Victoriei, spunându-le celor aduși din țară că va recupera banii furați de ”străini”? Sau l-ați auzit spunând că va da pe nimic gazele din Marea Neagră?

În timp ce populimea stă zgâită la lupta PSD-ALDE cu ”statul paralel”, o majoritate muncitoare din Parlament, de cele mai multe ori transpartinică, vinde ce mai e de vândut de prin casă, acordă ajutoare firmelor care angajează șomeri, își votează pensii speciale. Din spatele hamsterului, nea Livache își vinde mai departe mizeria naționalistă încercând să scape de pușcărie. Despre ce bani o fi vorba în tot acest lobby? Ce sume s-or bronza tolănite pe nisipul Braziliei? Cât a fost redevența acestor băieți? Pentru că, în fond, despre asta e vorba: decât să dea o redevență către bugetul de stat, companiile aleg să plătească redevența pentru oamenii politici.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint