Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Martorii lui Băsescu și-au făcut sectă

După spusele fostului președinte, România a căzut sub puterea unei secte. O rețea de oameni numiți în capul instituțiilor de forță face, cică, arestări demonstrative și puneri sub acuzare intens mediatizate, ca să compromită clasa politică.

Pe unde s-au răspîndit sectanții? Păi, ne lămurește tot domnul Băsescu: printre procurori și generali, pe la Președinție, Guvern, ambasade, ANAF, ANI, DGIPI, Parlament. Gîndirea ar fi la SRI, iar cătușele ar cădea în sarcina DNA.

Scopul final e distrugerea instituțiilor democratice – de pildă, Parlamentul – și acapararea puterii de către instituțiile de forță.

Fără mare efort, poți recunoaște aici portretul unei lovituri de stat date de un grup cunoscut, cu nume, prenume și adresă. Dacă mai pui la socoteală că fostul președinte Băsescu a fost, nu demult, „cel mai informat om din România”, te întrebi de ce mai stă Poliția pe gînduri și nu-i saltă pe puciști.

Să facem observația că fostul președinte chiar e un om informat. Cei zece ani pe care i-a petrecut la Cotroceni i-a alocat, fără să neglijeze șprițul, informațiilor. Așa ne spun foștii lui consilieri în cărțile de memorii, așa ne-a spus-o el însuși, la televizor, de fiecare dată cînd i-a dat ghes paharul.

Ba, după cum arată documente oficiale mai vechi, dînsul s-a ocupat cu informațiile și înainte de ’89, pe cînd trudea pe oceane și la țărm ca nu cumva să-i lipsească Securității vreo știre utilă despre colegii dumnealui.

Se poate spune, deci, că, atunci cînd vine vorba despre informații, fostul președinte Băsescu știe cu ce se mănîncă și cu ce se beau. Iar asta pune în mare dificultate ipoteza că acest om informat minte în legătură cu secta despre care ne vorbește.

O altă observație ține de resursa umană. Procurorii, generalii și capii instituțiilor cam el i-a numit. Secta e, într-o măsură covîrșitoare, opera lui. O cunoaște, carevasăzică, la detaliu, și e răspunzător de apariția ei.

În fine, secta i-a mîncat din palmă zece ani. I-a urmărit, i-a anchetat și i-a condamnat pe adversarii care-l scoteau din sărite, fără ca stăpînul ei s-o denunțe pentru persecuția oamenilor politici, așa cum face azi. Iar în 2012, la referendum, secta l-a adunat de pe jos și l-a repus pe tron după ce instituțiile democratice – Parlamentul și votul popular – îl făcuseră simplu cetățean.

Secta asta, despre care azi domnul Băsescu spune că distruge democrația, s-a aflat în uzul său personal. Păi, dacă tot am stabilit că fostul președinte spune adevărul, n-ar trebui anchetat și judecat el însuși pentru subminarea democrației în formă continuată și pentru puci – cu ajutorul sectei – contra statului modernizat?

Iar ca cercul să se închidă, dosarul lui ar trebui să parcurgă secta de la un cap la altul, adică de la stenograme, reținere și arest preventiv pînă la acel complet de cinci judecători care îl face pe Papillon să pară ridicol cu 15 ani de pușcărie pe Insula Diavolului.

Magistrații ar ști ce au de făcut, le-a spus fostul președinte în 2014: „Dacă vreodată voi ajunge în fața dvs., o să vă rog să va aduceți aminte că nimeni nu este mai presus de lege”. În ceea ce privește martorii, aici poate fi citată întreaga sectă.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

4 comentarii

 1. #1

  astept un articol despre secte , insectare si cine sunt colectionarii care prind in bolduri exemplare rare . Basescu este ca un exemplar rar care nu se da Prince ….se da Michael Jackson

 2. #2

  Stimate domnule Buscu,
  Felicitari !
  Deoarece este cert ca dl BASESCU nu se va autodenunta, cred ca ar trebui sa reformulati acest articol intr-o sesizare pe care sa o adresati Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
  Este pe deplin justificata întrebarea dvs.: „N-ar trebui anchetat si judecat el insusi (n.n. – dl BASESCU) pentru subminarea democratiei in forma continuata si pentru puci – cu ajutorul sectei – contra statului modernizat ?”.
  Felicitari !

 3. #3

  Intre 2 pahare de whisky stopite cu multa bere urmate de o pauza scurta domnul El-chelios repeta tratamentul recomandat de cei de la Interne ( a nu se intelege gresit -interne) doctorii in general sugereaza diferite ‘tratamente avind la baza lichide inflamabile.’ Dar mai exact El-celios s-a dus deja tratat la vizita si din NU-ul ferm dat de MD a rezultat un DA asa trebuie sa fac ! si uite asa a gasit o motivatie puternica pentru politica !Bine El-chiorete ca vrei sa te faci varza in regim non-stop foarte bine ,poti sa-ti dai si foc din partea mea (pe pariu ca asta nu arde) dar cu noi toti RO ce ai avut? In istoria Navigatiei mai sunt si pagini negre in care exista un top cu cei care faceau legea sau inpotriva ei ar trebuii adaugat si El-chiorete ! problema este ca nu se poate acei vajnici pirati nu sabordau Nave , sa le vinda ? hmmm niciodata deci nu se califica nici in topul Black Sails. Dar se califica national atit Chiorete cit si ‘Martorii lui” la un dezastru economic de proportii, flota care a disparut dar o parte din fostele nave sunt vizibile in porturi straine deci nu erau gunoaie cum le-ati clasificat, de fabrici nu mai vorbim despre ce sa vorbim ? dosare sunteti full equiped dar ramin la stadiu de dosar fara nici o actiune majora ,sau despre datorii externe pe timpul mandatului prelungit ilegal, pai nu va amintiti ce spuneati ref acest subiect?: Asa e in democratie! urmat de Asta e viata!! Vorba unora de prin crismele care nu le frecventezi :’Fratilor de asta nu mai scapam niciodata’ la care barmanul zice AMIN !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint