Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Misterul avionului care se-ncăpățânează să se întoarcă

MH370 este indicativul avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care a dispărut de pe radar pe 8 martie 2014, având 239 de oameni la bord.

Nici astăzi nu se știe ce s-a întâmplat cu acel avion în timpul acelui zbor. S-au găsit câteva rămășițe ale, se pare, avionului cu pricina, rămășițe care ar indica faptul că avionul s-a prăbușit în ocean, departe de ruta pe care ar fi trebuit să zboare. În ciuda faptului că Netflix a produs un documentar pe tema dispariției MH370, problema nu a fost elucidată. Și nici nu sunt semne că va fi elucidată în viitorul prea apropiat.

Ei bine, totuși nu MH370 este cel mai mare mister al aviației mondiale. Avioane care au dispărut fără urmă au mai existat, cam deodată cu momentul în care aparate mai grele decât aerul au început să se ridice de la sol. Sunt cărți întregi care povestesc despre sau analizează misterele dispariției a zeci de avioane despre care nu se mai știe nimic. Nu vă vom mai răpi timpul discutând acum despre așa ceva. Dar am vrea să ne aplecăm asupra misterioaselor și inexplicabilelor avioane care se întorc.

Fenomenul este unul recent și-și are începuturile prin luna decembrie 2014. Practic, este ceva mai recent decât dispariția lui MH370.

De atunci, de când un avion plecat din România și-a dus pasagerii, cu escale multiple, până la Miami, SUA, dar i-a și adus înapoi, o întrebare chinuie omenirea: de ce se întorc, atât de încăpățânate, avioanele cu care zboară președintele României, Klaus Iohannis?

Trebuie să recunoaștem că întrebarea este legitimă. Pentru că ceea ce se întâmplă nu are nici cea mai mică logică. De ce se întoarce Klaus Iohannis în România? De ce? Care este explicația acestui mister?

Practic, omul nu are vreun motiv real să revină: nu-l interesează absolut deloc ce se întâmplă în și cu țara asta, nu-i pasă de soarta celor care trăiesc aici, îl doare realmente în cur de prezentul României și i se fâlfâie de viitorul ei. Așa că, totuși, de ce revine?

O posibilă explicație este că, deși e complet dezinteresat de România, pe care aproape că o urăște, Klaus Iohannis nu știe să facă ceva cât de cât util care să-i asigure nivelul de trai care i-a devenit familiar de când e demnitar al statului român. Este un argument, e drept. Omul n-ar supraviețui nicăieri în lumea reală, într-o lume în care nu Serviciile care l-au făcut pe el ceea ce este stabilesc regulile. Într-o lume în care ar trebui să muncească, într-o lume în care procurorii sau inspectorii fiscului ar face imediat legătura între faptul că toate casele pe care și le-a cumpărat și le-a cumpărat imediat după câte o campanie electorală, Klaus Iohannis n-ar supraviețui.

Dacă ar fi fost un genial profesor de fizică, dacă l-ar fi pasionat asta, Iohannis ar fi putut pleca oricând în Germania ca să-și facă meseria și să-și îndeplinească visul de a educa tinerele generații. Este evident că nu l-a interesat. Dacă ar fi fost un bun gospodar, un meseriaș priceput, așa cum se lăuda prin interviurile din campaniile electorale, iarăși, ar fi câștigat un ban cinstit prin țările în care i se vorbește limba maternă. Iarăși, nu l-a interesat.

Având atâtea oportunități de a scăpa din lagărul românesc, mai ales în ultimii aproape nouă ani, Klaus Iohannis insistă să ne uimească, revenind în țară de fiecare dată, la bordul avioanelor pe care le închiriază pe bani din ce în ce mai mulți.

De ce o face? De ce se chinuie? La tehnologia de astăzi, ar putea juca rolul de președinte absent și din deplasare, nu trebuie să fie aici. Și totuși, este.

O singură explicație există pentru acest mister al avionului prezidențial care revine și revine: primul pasager al țării revine în România de fiecare dată exact așa cum ucigașii se întorc la locul crimei.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

5 comentarii

 1. #1

  Eu cred că e vorba de mirajul zidului ăla de la Târgovişte. Doar acolo şi-ar găsi mântuirea absolută hainul proditor.

 2. #2

  Merci pt o fbuna radiografie a individului pe care l-am ales noi , pe bune, presedinte!
  Ca o completare personala, dupa capul meu – adica, pana si familia lui se saturase de nesimtirea lui si a sotiei si au plecat spre o viata normala( nu usoara!)!…dar ce-i mai grav este ca toate acestea s-au facut pe anii, banii, viitorul nostru!

 3. #3

  Astept cu oarece curiozitate, cum il asteptam si pe a lui T.B, asa poate peste vreo doi ani, numele de cod al „primului pasager”. Sau crede cineva ca singur pe lume un profesoras neica nimeni la Avrig este adus la Sibiu si investit pe repede sef FDGR apoi aranjat primar, presedinte al Partidului liberal incalcand toate regulile Statutului partidului,poate vom afla candva ceva de la Cacarau, apoi candidat la Presedentia Romaniei ales prima data Presedinte dupa ce primul tur l-a pierdut la 10 procente distanta si a doua oara cand a i s-a aranjat o contracandidata injinera care nu stia formula de calcul a ariei cercului cu care nici macar n-a avut curajul sa participe la o dezbatere ca il baga Vasilica satului sub masa dupa ce in urma cu cinci ani stersese Ponta cu el pe jos ? Care scapa asa miraculos de toate problemele judiciare inclusiv de restituirea unei averi imobiliare enorme care a fost conficata imediat dupa razboi,prin Decret Regal,deci nu de comunisti,ca apartinand unei entitati germane declarata fascista operatiune in care omul nostru figura deopotriva si ca decident si ca beneficiar ?!!!!! ? De ce revine ? Pen’ca personajul considera Romania o Statiune de odihna,era sa zic si de cultura….cum se spunea odinioara dar nu e cazul, Romania educata fiind o snoava nemteasca
  , mai bine zis o baza de plecare , iar populatia e o gloata de untermensh de care il doare in crosa de golf ! Apropo de deplasari vad ca nimeni nu a luat in calcul navetele saptamanale,opt ani deja, probabil zece, la Sibiu, antemergator, excorta doua-trei autoturisme, ambulanta ,mobilizare echipaje de la circulatie pe traseu,etc. pentru moftul „rapitoarei” de a nu se transfera in Bucuresti, la inceput declarand ca vrea sa finalizeze anul scolar,sarmanii ei elevi cine le mai organiza batai cu perne,inteligent joc de societate,nu ? , apoi oha.Poate va avea,mai incolo, cineva pornirea sa calculeze aceste cheltuieli,asa, sa stie si boborul. Dar,cine stie, poate ne serveste Netflix un nou documentar similar,speranta moare ultima parca asa se zice !

 4. #5

  Foarte bun articol…la fel si toata clica lui politica sau din guvern…habarnisti, candidati la pizza delivery pe afara, care oricum presupune niste skills (ceva limbi straine si driving skills)…poporu a muscat fenta cu faptu ca e neamt prima oara si fenta cu Veorica Dancila la alegeri a 2-a oara…oricum SRI/STS fura alegerile dupa metoda din USA…insa ceva imi spune ca va fi hingherit de DNA dupa ultimul mandat, pt ca ”mauru” si-a facut datoria si trebuie sa dispara sau sa fie tinut in lesa cu dosare…Dragnea stie de ce…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint