Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mușcătura Macovei

Duminică seară, Monica Macovei a apărut la televizor echipată cu acel venin antisistem cu care se mîndresc cobrele din Bruxelles. A spus că, în 2012, a cerut suspendarea României din UE doar ca să-i sperie pe puciști. „Ăștia trebuie speriați”, a șuierat ea, ca și cum trebuiau speriați chiar acolo, pe loc, iar mie mi s-a părut că o mică umbră bifurcată i-a lins buzele pentru o secundă.

A mai spus că frauda la celebrul referendum numără „milioane de voturi furate”, cu toate că instituțiile statului, vigilente și axiomatice, au socotit abia cîteva zeci de mii. Jurnalistul-lingău a încercat să plaseze un dubiu, dar Monica Macovei, cu un zîmbet înghețat, împrumutat de la mama vitregă a Albei ca Zăpada, a pus capăt oricăror calcule și evidențe, pentru a reveni la o temă iubită în restaurantele cu stele Michelin: lovitura de stat. Lovitura de stat, cică, e în plină desfășurare la București: ea decurge, mai cu seamă, din dorința de a face alegeri într-un tur, dar și din faptul că ideile promovate de MM n-au fost adoptate și de proști.

Despre sensul democrației și consultări cu partidele, zice: „PSD, PNL, toţi ăştia sînt umbre, fantome care umblă prin Parlament. De asta nu-l înţeleg pe Cioloş, de ce se consultă cu ei? Să se consulte cu strada! Cu cei de pe Facebook”. N-aș putea să jur că a clipit o singură dată în toată emisiunea, dar pot căuta un herpetolog să confirme.

E greu de negat contribuția Monicăi Macovei la o anumită stare de spirit a anului 2005, cînd Justiția a fost smulsă din ghearele Rodicăi Stănoiu pentru a fi aruncată în colții lui Băsescu. Pe atunci, însă, Băsescu rezuma iluziile străzii, iar MM începea să-și țeasă, la umbra lui, popularitatea și rețeaua. Numai că, în cei 11 ani scurși, MM s-a recalificat într-un sport pe care Dragnea l-ar numi, fără să greșească, defăimare națională în folosul dreptei, cu obținerea de foloase necuvenite de tip nepatrimonial, pentru ea personal.

Strada? Strada despre care vorbește MM e fiica și nepoata străzii pe care ea a anchetat-o, împreună cu colegii ei de la Procuratura sectorului 1, la mineriada din 14-15 iunie, în curtea de la Măgurele. Nici Saul din Tars, care prigonea creștinii, n-a izbutit o piruetă mai bună atunci cînd a s-a apucat să-i iubească.

Corupții? Corupții sînt colegii ei de partid care au furat de la stat ca s-o aleagă pe ea în Parlamentul European. Din datele dosarului Microsoft rezultă fără nici un dubiu că, în 2009, PDL a finanțat campania pentru europarlamentare jefuind bugetul statului. Monica Macovei uită, atunci cînd își montează grimasa anti-Blaga și anti-Oltean, că salariul ei european – din care se pot renova lunar școli – a fost dobîndit prin strădania hoților de care e acum dezgustată.

Amnezia acestei justițiare boierite și disprețul ei pentru cei care nu bat cu pet-ul în asfalt din plictiseală civică îmi amintesc de fotbalistul Răducioiu care, plecat în Italia și întors după o lună, nu-și mai găsea cuvintele românești.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

12 comentarii

 1. #1

  Femeia asta este atat de rea ,incat se poate otravi in orice moment cu propria-i saliva.

 2. #2

  aiurea, are niste sange in alcool, nicidecum venin in sange

 3. #3

  Dincolo de faptul ca nu e deloc in regula ca ai un guvern impus de strada (si MM a recunoscut asta) sa mai vii si sa spui ca ‘ce se mai consulta Ciolos cu Parlamentul, ce, parlamentul l’a pus? Sa se consulte cu strada…’ e de’a dreptul instigare la anarhie. Cine e strada? Mă reprezinta cumva ca cetatean? A votat’o cineva pe stradă ca să’mi spună mie MM că ‘a se slăbi cu parlamentul’? …

 4. #4

  Niciodata nu lovesti in propria tara doar ca sa castigi capital electoral pentru propriul partid.Se poate incadra la tradare.

 5. #5

  Domnu’ Buscu, iti citesc cu placere articolele scrise cu originalitate, un verb sprintar si transmitand pana la urma niste informatii, idei, intamplari de viata care sa ne retina atentia. Am o singura observatie: cauta personaje mai interesante si nu mai baga toti tampitii in atentia publicului. Nu orice idiot care vorbeste inseamna ca spune ceva.

 6. #6

  dl. Bucsu, foarte bun exemplul cu Raducioiu dar ma gandesc, poate d-na in caz ca citeste, nu-l stie; cred ca trebuia mai aprofundat. mi-l si amintesc cum venit pe aeroport intr-o romano-italiano-cocalareasca elucubra cult ” aici la voi la Romania”, el plecat de o luna si in aer plutind un discret damf de ceapa damboviteana.

 7. #7

  Buscu, prezit scuze, graba…..

 8. #8

  ….si vorba romaneasca ,ciinii latra…….,si doamna incaseaza bani seriosi,la urma tot de pe spinarea nostra,si va beneficia si de o pensie foarte mare(gasiti pe undeva ce pensii vor avea acesti europarlamentari) asa ca nu are nici o greata sa ne injure,chiar ma mir ca nu a facut o alianta cu un alt mare iubitor de romani si el europarlamentar ales de romani sa reprezinte alta etnie,de risul curcilor se mai spune ..

 9. #9

  Fac eforturi mari sa urmaresc emisiunile lui Rares Bogdan – necesita mai multa lamaie decat Banciu, Badea & Gadea impreuna. Duminica cu pricina am incercat sa urmaresc emisiunea – recunosc in nemernicia mea ca … AM ADORMIT … Multumiri dlui Buscu, nu doar ca a rezistat, dar a si rezumat esenta celor 2 (3 ? ) ore de show .. horror dar show (care a confirmat capcitatea UNICA de pupincurist a lui RB & faptul ca mamba neagra este un animal de companie suav in comparatie cu MM.)

 10. #10

  Excelent ca de obicei.

 11. #11

  Eu ma intreb sincer. P’asta o fute cineva?

 12. #12

  @ nicohak Da, cainii din Bruxelles , daca or exista

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint