Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oastea femeilor pesediste

Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de critic de artă, un verdict estetic necruțător tablourilor soțului Darius: ”Erau frumoase, erau cu flori”. Pe-atunci, Vâlcov nu primise binecuvântarea lui Liviu Dragnea și nici opt ani de pușcărie.

De fiecare dată avem impulsul de-a le pune mai mult în cap acestor oameni care ne chinuie. E greu să accepți că, în esență, sunt atât de rudimentari și că, atât de rudimentari fiind, fac cu tine tot ce vor. Însă poate că tocmai simplitatea este cea care-i face să supraviețuiască.

Acum, la modă în PSD sunt ”femeile lui Vâlcov”. Foarte pe scurt: Vâlcov își pune protejatele în funcții publice. Maria Larisa Popa, fostă Miss, fostă mistress, e consilieră personală la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Ca să înțelegeți: Comisia asta era nimic și ar fi trebuit desființată, fiind o colecție de sinecuri și cam atât. Ei bine, Vâlcov a descoperit-o și se folosește de ea.

Dar să mergem pe zăcământul de femei incompetente mai departe: Adriana Cotel, care a renunțat la privat ca să lucreze la stat. Dar când arbitrezi o piață de 50 de miliarde de lei, te sacrifici și-o faci.

Și ea este o apropiată a lui Vâlcov – deși cică nu a fost niciodată surprinsă atât de apropiată ca Larisa Popa.

Mai nou, Mihaela Triculescu, extrasă din comuna Cârcea, din Dolj, unde stătea în contabilitate până-n gât, ajunge șefa ANAF. E drept, după dezorientatul de Ionuț Mișa, puteai să pui acolo și-un beagle drogat.

Victor Ponta, cu al lui ”Fă, Doino, ți s-a făcut de inundații”, a fost un lord al politeții și un simbol al egalității de șanse între sexe pe lângă acești băieți din actualul PSD care înșurubează femei în anumite funcții pentru a se conecta pe ei înșiși la puterea acelor instituții. Femei-tentacule prin care Dragnea și Vâlcov stăpânesc instituții și ministere, golind de sens orice abordare a egalității de șanse.

 

Mihai Radu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.