Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pfizer președinte

Nu mai sînt paturi la ATI. O spun medicii, o spune presa, o spun pacienții care se agață de viață pe holuri. Ba sînt, spun Orban și Tătaru, care nu se tem de virus, fiindcă ei, neamurile și colegii lor de partid au la dispoziție tratamentul cu anticorpi monoclonali. Guvernul face pe dracu-n patru să țină cazurile noi sub zece mii pe zi: frînează testările, redistribuie morții pe zile, amenință managerii de spitale. Ca să poată anunța Iohannis că „avem o plafonare vizibilă la numărul de infectări noi“, Orban, Tătaru și Arafat se atîrnă de cifre și le trag în jos. Fac zi de zi acea cascadorie grotescă din filmele cu Ceaușescu, în care slugile aplaudă la congres ca să acopere vocea lui Constantin Pîrvulescu.

Oamenii de rînd mor fără să-și primească șansa, fără să vadă plasma, oxigenul sau Remdesivirul. Virusul face selecția naturală, iar medicii pe cea personală. Sînt aproape două sute de morți pe zi, de trei ori mai mulți decît numărul ostașilor români uciși pe front într-o zi din al doilea război mondial.

„Din fericire, acum, în pandemie, e PNL la guvernare şi împreună cu mine căutăm şi găsim măsurile adecvate, găsim proiecte, oportunităţi“, rezumă Iohannis situația. El și PNL lucrează bine, iar „cînd vom avea o nouă majoritate în jurul PNL, voi avea un guvern cu care voi putea lucra foarte bine“.

Chiar așa: ce-au „lucrat“ oamenii ăștia pînă acum? Au rezolvat criza paturilor de la terapie intensivă, a medicamentelor, a echipamentelor, a personalului medical? Au făcut ceva pentru testarea în masă, pentru testarea gratuită? Au folosit în vreun fel cele șase luni de răgaz între valul unu și valul doi? Nici măcar vaccinul împotriva gripei n-au fost în stare să-l aducă în cantități suficiente. În schimb, au rezolvat-o cu vaccinul anti-COVID.

De vreo zece zile, Iohannis și Orban se dau de ceasul morții cu vaccinul care nu există. Organizează campania de vaccinare contra SARS-CoV-2. Vaccinurile nu sînt gata, nu se știe cînd vor fi aprobate, data distribuției lor e mai necunoscută decît conjectura Birch-Sinerton-Dyer, dar oamenii s-au pus pe treabă. Fac ședințe, studiază planuri, ne lasă să ni-i închipuim stînd grupați în sala hărților, ca echipajul în trening din Star Trek adunat în jurul androidului machiat.

Nu e rău că guvernanții se ocupă din timp de pregătirea vaccinării. Ba chiar e un lucru necesar, care trebuia început mai devreme, fiindcă la capitolul organizare avem o faimă periculoasă. Dar să-ți umpli timpul cu teoria salvării cînd oamenii mor din lipsuri concrete e ca și cum le-ai da bolnavilor, în loc de tratament, pliante despre viața de apoi.

Iohannis călărește acum tema vaccinului fiindcă e singura veste bună din ultimul an de guvernare PNL. E singura realizare a celor douăsprezece luni de criză medicală, economică, socială, psihologică și morală. Numai că vaccinul e realizarea altora. E realizarea unor nemți, a unor americani, englezi, turci, olandezi, francezi, italieni, japonezi. E meritul unor savanți, al unor laboratoare, al unor companii din alte țări. Aceste entități străine au lucrat, au investit, au riscat, au făcut sacrificii. Autorii vaccinului nu au nici o legătură cu Iohannis și cu PNL, cel mai probabil nici nu au auzit de ei, și e absolut sigur că n-au depus atîta efort științific și financiar ca să contribuie la campania electorală din România.

Singurul efort pe care l-a făcut Iohannis în pandemie a fost abandonul vopselei de păr. Și așa, cu tîmplele cernite de înțelepciunea dobîndită în fața prompterului, a zis să încalece iar nimicul și să ne mai dea o șansă. Să ne mai dăruiască ceva de la el: munca altora.
8 comentarii

 1. #1

  Iohanis nu numai ca se lauda cu ce nu a realizat el si partidul lui dar se lauda si cu ceva ce inca nu este agreat de foarte multi oameni datorita scurtei si nerelevantei testari.Asa ca de fapt se lauda cu ceva de care habar nu are ce reactii negative are.Poate se lauda pentru ca vrea sa dea un exemplu si se va vaccina primul.

 2. #2

  Nu sunt de acord in totalitate cu acest articol.
  Cind romanii joaca hora la mare fara masti si se bulucesc ca oile la diverse ocazii in mijlocul pandemiei (cozi la reducere, la carnete de sofer, la clinici, etc.) fara programare fara sa respecte regulile de distantare fizica (distantare sociala= apropos ce gogomanie! Exact „ca si ministru”)
  Cetatenii trebuie sa respecte anumite reguli iar militienii, pardon, politistii si fortele de ordine trebuie sa vegheze fara intransigenta ca aceste reguli sa fie respectate!!! Se trece cu vederea si se iarta pe banda rulanta.
  Natie de oameni nedisciplinati si fara respect fata de semenii lor in care virstnicii nu mai conteaza (asta v-a ramas si de la Ceausescu) Uitati-va in Europa civilizata cu care va comparati cu atita ardoare cind e vorba de salarii si asigurari de sanatate! Uitati-va cum umbla cu bolnavii cu batrinii samd.
  Sa vedeti ce scanda iese dupa revelion cind se incing iarasi paranghelii fara frina. Vezi doamne cine e de vina acum!
  Deja in Predeal sint primele semne de destrabalare si nu se ia nici o masura. Ba mai mult se fac planuri de chefuri de sarbatori…tineti-o tot asa.

 3. #5

  Gestionati atunci voi mai bine, mai, comunistilor sudisti. Bunicul are dreptare, mai ales daca e tot ala de care stiu io la Iasi.

  • #6

   Tinand cont cum colcaie virusul pe la Cluj, Sibiu, Timisoara si alte asezari populate de supraoameni ardeleni, eu as lasa ciocul jos si moale rau de tot cu „sudistii”. Apropo, vezi ca a zis Kaiserul Sibian, zis si Salam de Sibiu, sa va mai spalati pe maini ca sa nu va tina-n carantina pana-n 2024.

 4. #7

  Dl Buscu, la alegerile de la europarlamentare, atunci cind i s-a cintat proodul lui Dragnea si la alegerile pentru re-alegerea fierataniei de la Cotroceni s-a putut vota in strainatate doar cu buletinul/CI sau cu pasaportul.
  Pentru alegerile de acum au impus sa aduci si un document care sa ateste ca intr-adevar locuiesti in strainatate: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anexa_omae_1627_20191_cu_anexe.pdf

  Prin urmare romanii aflati in vizita la rude, in scop turistic, etc nu pot sa voteze!

  Este asta ok si fair play? Eu consider ca nu. Poate aveti timp de un scurt articol pe tema asta.

 5. #8

  Ma astept sa-l vad pe kaizer cum iese si zice: a adevarat ca PNL fura si minte, dar cine i-a invatat? psd e de vina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.