Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pomana de viu a lui Voiculescu

Anumite comunități din Oltenia arată o chibzuință plină de umor. Viitorul răposat își organizează cheful de pomenire cît încă e în viață, ca să poată lua și el parte. Cînd va zace în coșciug nu va putea verifica nici prezența și nici sinceritatea celor care-l plîng, dar cît încă e de față, rudele și apropiații nu se pot fofila. Ofranda funerară poate fi cîntărită, mestecată și băută chiar de mortul însuși, care își poate vedea apoi de viață cu conștiința împăcată.

Pomana de viu a lui Dan Voiculescu se ține seară de seară la Antena 3. În paralel cu procesul de la Curtea de Apel, în platoul cel mare se bocește. E un vaiet general, cu lacrimi și muci, cu smulgere de haine și despletiri, cu tăvăliri pe jos și leșinuri, cu insinuări și denunțuri, cu invocări și bătăi cu pumnii în piept. Saltă cămașa pe invitații care l-au cunoscut pe domnul Voiculescu, șiroiește tristețea pe jurnaliștii care l-au servit pe viitorul arestat. Ospățul decurge cu sughițuri și suspine, sub privirile unei asistențe amatoare de botezuri și înmormîntări. În fine, slujba de pregătire a corpului pentru întemnițare e oficiată de predicatorul cu obrăjori de copil Mihai Gâdea. Domnul Voiculescu însuși ia parte, dar dînsul se simte fără să se vadă. Din umbra epitafului său aflat în curs de scriere, își privește la televizor parastasul avant la lettre.

Cine știe? Dacă o să fie întemnițat, poate că extazul șerbilor săi favoriți o să se mai domolească. Poate că Gâdea, Badea și ceilalți nu-l vor mai pupa în curul de informator cu aceeași rîvnă, poate că luminița fanatică din privirile lor se va stinge încet-încet, iar la parastasul pe bune, ăla de Jilava, o să li se rupă de întemnițat. Așa că domnul profesor Voiculescu preferă pomana de viu, în studio, cu luminile aprinse și cu toată lumea convocată, să fie el sigur că n-a cheltuit degeaba cu prieteniile.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    D-le Buscu,stiam ca esti bun,dar acum esti super !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.