Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pourquoi Bușoi?

Dacă Oprescu s-ar smulge din chingile arestului, ar putea cîștiga Primăria Capitalei cu cîte trei Bușoi agățați de fiecare picior. Așa spun sondajele, așa spune o simplă privire aruncată candidatului PNL. Bușoi ar avea căutare la Disney cu fața lui de hamster încrucișat cu puiul de bufniță din Bambi – dar ce să caute la București? Ce să caute la Primăria primăriilor un tînăr milionar cu fălci de copil, rudă cu doi escroci îmbogățiți din retrocedări și proprietar al unei soacre condamnate pentru spălare de bani?

Conturi, terenuri și case de care nu s-ar rușina nici rudele lui Becali rîd lacom din declarația de avere, în vreme ce privirea acestui pui bucălat rămîne senină. Brrr, te ia cu friguri. O fi Keyser Söze!

Se zice că această numire e opera lui Hellvig, dar, dacă e așa, pare că Hellvig vrut mai degrabă să scape de el și i-a recomandat să se usuce cu foehnul direct în cadă, că e mai comod. PNL, partidul Brătienilor morți pe altarul României moderne, vrea să cîștige Capitala în cel mai perdant mod cu putință. Și, colac peste pupăză, bustul candidatului Bușoi e sculptat în atelierele Antenei 3, acolo unde limbile și scuipații îi încolăcesc pe clienți ca șerpii din grupul statuar „Laocoon și fiii săi”.

Cristian Bușoi susține că Bucureștiul se poate vindeca într-un spital faraonic, în care să încapă toată suferința orașului și toți oamenii lui, cîte doi din fiecare specie, unul de parte bărbătească și unul de parte femeiască. Ca doctor, el trebuie să fi înțeles că aici se pot aduce accidentații de pe autostrada suspendată a lui Oprescu și că monstrul poate fi botezat ori Policlinica Poporului, ori Spitalul Mîntuirii Neamului.

Din ce bani se va construi dihania? Păi, din banii care nu ajung azi pentru celelalte 19 spitale din București, nu?

Te întrebi: ce păzește lucrul bine făcut? Cum să luăm țara înapoi cu oameni scunzi care cred că doar mărimea contează? De ce PNL, supraviețuitor al atîtor urgii politice, vrea să-și ofere încă una?

Partidul care va cîștiga Bucureștiul va juca cu un avans serios la parlamentare. Capitala cerea o propunere creativă de la PNL, cerea o figură vie, poate un arhitect de succes, cu experiență, cu viziune, un om care să înțeleagă, așa cum înțeleg arhitecții, funcționalitatea și civilizația unui spațiu babilonizat de comunismul postcomunist.

Să sprijini acum la Primăria Capitalei un mic oportunist din colecția de șterși ai partidului e ca și cum l-ai pune pe șoferul lui Oprescu să opereze în spitalul lui Bușoi.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

5 comentarii

 1. #1

  Genial, iar alăturarea PNL Antena3 reală şi tragi-co…, ba nu, sinistră.
  În rest, faună diversă: hamster, bufniţă, Bambi, pupăză, şerpi;
  Disney, escroci, fălci, Becali, Keyser Söze, Hellvig.
  Vai nouă, pentru că bucureştenii votează, în mare parte, stârniţi de sinapsa dintre cei mai rablagiţi neuroni ai momentului.

 2. #2

  Da de Basescu nimic,nimic…..

 3. #3

  Adevarat. Dar cine sa aiba viziuni in pnl? Blaga viseaza vremurile in care bancnotele faceau din lucrarea in vama un roman de grosimea lui Harry Potter iar pe d-soara Gorghiu e suficient s-o intalniti duminica intr-un magazin oarecare sa va dati seama de charisma insuficienta pentru doi, daramite pentru doua milioane.
  Si mai e o problema, cea legata de calitatea consilierilor de la primarii, pana acum nimic mai mult decat o sleahta de golani. Si de-acum incolo – la fel. La PMP de exemplu, am vazut ca troneaza acelasi consilier tanar-batran de cand nivelul spagilor in primaria generala s-a intreit. Ciudat, a coincis cu descalecarea matrozului. La ceilalti mi-e sila sa ma uit ca dau sigur peste aceleasi mutre mezozoice. Astept meteoritul DNA.

 4. #4

  Pai de ce credeti ca boratura aia de basescu a inceput sa trepideze la ideea unei candidaturi la Primaria Capitalei ? A simtit ca pe candidatii celor doua mari partide ( Firea de la PSD si Busoi de la PNL) ii poate bate dintr-o singura flegma ! Una pentru amandoi !

 5. #5

  Este un punct de vedere…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint