Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Profit, procurori, privatizare

O țară nu este un biznis. O țară construită exclusiv pe regula profitului e o minciună care ține foarte mulți oameni în sărăcie, e o minciună care a extirpat singura valoare pe care se poate forma o comunitate: solidaritatea.

Recunosc, am alergie la tinerii performanți școliți pe biznis și care ar putea fi salvarea țării. Nu cred că o țară poate fi ca o corporație – nu atâta timp cât ne-am dori de la viață și altceva decât muncă pe mai nimic.

Economic, tinerii școliți ”afară” sunt praf – au un singur model, de tip corporatist, fără vreo altă înțelegere a societății. De fapt, societatea se rezumă la regulile corporatiste: individualism feroce, eficientizare, performanță cu orice chip. Cine rămâne în urmă, asta e, rămâne în urmă, istoria nu-i așteaptă pe toți șchiopii. Nici nu mai contează că acești oameni habar nu au ce este, cum este România de azi – fetișizarea privatului cred că e cea mai mare prostie pe care o fac din când în când salvatorii noștri, de orice fel ar fi ei. Parcă văd că în fața Catedralei Mântuirii Neamului s-ar vinde icoane cu investitori. N-ar zice nimic Daniel, bineînțeles că nu ar zice atâta timp cât și-ar lua partea de profit.

Oamenii care deranjează în legătură cu viitorul țării – leneșii, asistații, după întreaga retorică bolnavă extremistă – sunt cei care deranjează și în legătură cu democrația. Nu poți să faci democrație, ne învață oamenii viitorului, cu libertate pentru toți. Nu poți să faci stat de drept dacă nu calci pe gât Constituția și tot așa.

Multă vreme nu am putut să-mi explic orbirea taberei #rezist (o numesc așa generic, nu găsesc alt termen), vorbim de cea politică, cu USR, cu Cioloș, în legătură cu abuzurile DNA și cu abuzurile Serviciilor. Acum însă, văzând cum gândește unul ca Andrei Caramitru, îmi dau sema că mulți dintre ei nu sunt îngrijorați de abuzurile procurorilor pentru că nu le văd ca pe niște abuzuri. A încălcat SRI Constituția? OK, foarte bine a făcut-o, a fost pentru o cauză nobilă.

E nevoie mai mult ca oricând de oameni noi în politică, iar ei vin. Și e cel mai bun lucru care se întâmplă în ultimii douăzeci de ani. Presiunea lor va face ca PSD-PNL-ALDE, marea alianță a acestor ani, să moară sau să își găsească alte fețe și alte creiere. Dar oamenii noi care cred în sfânta treime a profitului-Serviciilor-privatizărilor cu orice preț sunt cel puțin la fel de dăunători ca mizeria în care trăim azi.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

4 comentarii

  1. #1

    Nu va suparati, asta este rezultatul propagandei agresive facuta in anii 90, cand se spunea ca individul este valabil, nu colectivitatea, ca asta este numai in comunism, ca omul trebuie sa reuseasca individual.Ok, dar asta merge pana la un punct.S-a ajuns ca oamenii au devenit egoisti, nu mai stiu sa lucreze in echipa, nici macar ca niste crestini nu se poarta, dar se bat cu pumnii in piept ca ” vai, ce credinciosi suntem” ! S-a pornit foarte prost din 90 .Acum suferim consecintele.

  2. #2

    Dl.Mihai Radu (si N.Clintitu), nu aveti dreptate. Tocmai individul este ceea ce are mai valoros societatea. „Colectivitatea” este o entitate fictiva, atata tot, care poate fi manipulata dupa cele mai abjecte lozinci. Individul si profitul, cu toate imperfectiunile lor, sunt cele mai bune lucruri pe care ne putem axa. Socialismul (adica colectivitatea, „ajutorarea” lenesilor, lipsa proprietatii) a dus peste tot doar la saracie.

  3. #3

    Sincer, nu mă interesează”rezist”, nu votez USR, cel mai probabil o sa votez tot PNL(pt că nu am alternativa de stânga reală – demos este un experiment), dar, sincer cred că nu pot exista”abuzuri” împotriva politicienilor făcute de către procurori! Daca ai aresta, statistic, 1 din 3 politicieni din Romania, cu siguranță nu te ai înșela prea mult! Evident, că 99% dintre politicienii din Romania sunt hoți neprinsi! Așa cum pt noi, există infracțiune de ultraj, adică, dacă îi facem ceva unui polițist, de ex, suntem pedepsiți mai rău decât dacă i am fi făcut același lucru unui simplu cetățean – tot așa cred că pt cineva care administrează bani publici, ar trebui sa existe o pedeapsă mai mare(dubla chiar) decât pedeapsa pe care o
    primește un simplu om care fură! Și chiar nu te-nteleg de ce spui asta cu „abuzurile” și de ce te doare atât de mult de felul în care e prins un hoț din politică: eu nu cunosc pe Nimeni care să aibă treabă cu DNA! Tu cunoști mulți? In schimb cunosc destui care au fost trimiși de la spital la farmacie sa și cumpere ghipsul, că -„surpriza”- spitalul nu a avut bani sa cumpere? De ce oare? :)) Samd

  4. #4

    Sincer să fiu, după citirea acestui foarte bun şi revelator (din multe p.d.v. ) articol am fost surprins când am aflat numele autorului ! Felicitări ! Deci, se poate !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.