Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Rarinca la pușcărie

Femeia Rarinca, scăpată din ghearele sistemului judiciar, a încăput în colții Antenei 3. Instalația lui Voiculescu a înghițit-o pe nemestecate, iar acum respiră greu, balonată de propria-i lăcomie și forțată de manevrele Heimlich ale DNA să-și regurgiteze prada.

Două colonii de monștri se încaieră acum pe cadavrul judiciar al femeii. Mutanții legii și mutanții presei mîrîie cu boturile afundate în dosar și-și smulg unii altora cazul.

Judecătoarea Livia Stanciu e în parteneriat cu DNA, dar și cu teatrul japonez de măști – gigaku, de la care a împrumutat sprîncenele trasate cu penelul. Sub mirarea lor înghețată se pot derula oricîte schimonoseli judiciare, fiindcă pe față rămîne doar lemnul Înaltei Curți. Laura Codruța Kövesi face parte din aceeași echipă dramatică. Ea și Vasilică Dănileț sînt răspunsurile răstite la orice întrebare legată de independența Justiției. Oricum și-ar mișca ei buzele, se aude doar vocea SRI, o voce de general pervers care face reclamă sodomiei politice ca principiu de însănătoșire. Nici CSM nu poate fi lăsat în afara găștii nebune, fiindcă acolo conviețuiesc sub acoperire excesele epocilor Stănoiu și Macovei.

În tabăra cealaltă e o atmosferă de lucru cu iz de sulf. Orcii lui Voiculescu făuresc noi armate și strategii. Au resurse, au cîțiva jurnaliști buni, au informatorii potriviți și livrează un produs de război mediatic fără cusur. Amestecul de emoție și circ, de impostură și talent e iubit de mase și de publicitari. Între două înghițituri de căcat, vedetele își fac poze cu stăpînul, dar, în general, postul are un ritm de luptă susținut.

Capacitatea Antenei 3 de a băga oameni la pușcărie nu trebuie subestimată. O dovedește cazul Mircea Băsescu, la fel de bine cum o dovedește și cazul Dan Voiculescu. Cu semnul plus sau minus, cu prieteni sau cu dușmani, întemnițarea subiectului e o competență demonstrată a canalului, iar această algebră mortală poate să acționeze și acum.

Doamna Rarinca e, așadar, în pericol. Cele două cete de justițiari se bat, ca țiganii, pe buza gropii ei penale. Zgomotul produs de învălmășeală o poate costa libertatea.

Dar, la urma urmei, e un cost mic, deductibil din cheltuielile totale cu libertatea lui Voiculescu.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Da,da,cam asa.Vezi ca sar feisbucistii ca arsi ca ti-ai permis sa faci misto de sprancenele „justitiei independente”. Pentru asta sper ca CSM sa te dea pe mana inspectiei judiciare .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint