Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Statul de drept povestit de el însuși

Ce este azi statul de drept? E un stat mafiot, ne spune cu gura ei vechea lui matroană, fostul președinte Băsescu, vînzătorul nepedepsit al flotei comerciale a României și colaboratorul dovedit al Securității. Acest stat de drept a făcut posibil ca una din damele epocii Băsescu, Monica Macovei, să fie aleasă europarlamentar în 2009 pe bani furați de la stat de gruparea Niro-Pinalti-Cocoș, așa cum ne informează DNA în dosarul Microsoft.

Nu e clar dacă statul de drept a devenit stat mafiot după ce Monica Macovei a aranjat ca Băsescu să numească procurorii, sau era deja, iar ea, Băsescu și instituțiile de forță doar au vegheat să rămînă așa. E clar, însă, că, în statul de drept, serviciile secrete interceptează ilegal convorbirile telefonice – după cum ne zice Curtea Constituțională în hotărîrile sale.

E clar că, în statul de drept, președintele, șefii serviciilor secrete, șefii parchetelor și tot ceea ce mai cuprinde Consiliul Suprem de Apărare a Țării calcă legea, drepturile și libertățile individuale, permițînd ani la rînd, cu bună știință, ascultarea ilegală a cetățenilor, după cum arată hotărîrile secrete luate în CSAȚ. E clar că, în statul de drept, toți acești oameni comit infracțiunea de abuz și uzurpare a legii, autorizînd implicarea ilegală a ofițerilor SRI în anchetele penale, cu scopul de a bara accesul la putere al oamenilor politici. Acest complot anticonstituțional la nivelul conducerii țării e proiectul de forță al statului de drept din ultimii 12 ani și despre el depun mărturie nu doar faptele în sine, nu doar judecătorii de la UNJR, ci însuși CSAȚ, adică statul de drept în persoană.

În statul de drept, sentințele judecătorești care-l privesc pe candidatul la președinție așteaptă să vadă mai întîi rezultatul alegerilor. Apoi se dau favorabil, deși, în alte 60 de cazuri identice, sentințele au fost nefavorabile. Așa ne spune Curtea de apel Alba Iulia. Tot în statul de drept procesele pierdute de președinte sînt strămutate, iar șefa Înaltei Curți, care operează strămutările, e recompensată prin numire la Curtea Constituțională.

În statul de drept, ofițerii acoperiți trăiesc în guvern, în comisiile de supraveghere a serviciilor, în presă, în societatea civilă, în justiție. Așa ne spune “cel mai informat om din România”, fostul președinte Băsescu. Tot el ne spune că, în statul de drept, judecătorii sînt săltați de SRI din complete și băgați la pușcărie, în timp ce alți judecători dau adversarilor politici condamnări maxime cunoscute dinainte.

În statul de drept, șefa DNA minte. Ea spune că a fost numită în baza priceperii și experienței ei, în timp ce șeful statului, prim-ministrul și liderii politici declară că a fost un tîrg politic explicit. Statul de drept s-a fotografiat atunci de gît cu minciuna și cu ambasadele occidentale, în timp ce populația își ducea mîinile la ochi să se apere de blitz.

În statul de drept, șefa DNA chefuiește cu șefii SRI, cu șefii centralei CIA și cu inculpatul fugar Ghiță – membru al comisiei SRI și al statului de drept –, care primea contracte astronomice de la stat exact în perioada chefurilor. Faptele se petrec fără știința articolelor 394-398 din Codul Penal, dar șefa DNA neagă și locațiile conspirative ale SRI, și versurile cîntecului “La Chilia-n port” privitoare la statul de drept.

În statul de drept, procurorul general și procurorul-șef DNA iau poziții politice față de ordonanțele pregătite de guvern. Ne-o spun chiar ei, neîntrebați. Nu iau, în schimb, poziție față de încălcarea legii de către conducătorii statului și nu dispun începerea anchetelor penale. Ani la rînd, șefii parchetelor au cunoscut ilegalitățile și abuzurile comise de președinți, premieri, miniștri și șefi de servicii în CSAȚ, acolo unde, cu abilitările speciale acordate ilegal SRI, s-au făurit colții și ghearele abuzive ale statului de drept. E drept, nu numai șefii parchetelor au cunoscut faptele, ci întreg consiliul de administrație al statului de drept, cu președintele în frunte, dar șefii parchetelor aveau datoria, prin lege, să-i prindă pe făptași.

În loc de asta, au devenit complici și beneficiari ai metodelor abuzive și ai ilegalității. Despre asta vorbesc: documente ANCOM, hotărîri secrete CSAȚ, declarații oficiale CSAȚ, declarații asumate ale șefilor SRI despre cîmpul tactic, hotărîri ale CCR. Deci statul de drept în carne și oase.

Isprăvile statului de drept sînt fără număr, fiindcă statul de drept a ajuns lucrarea unor meșteri nebuni, otrăviți de putere. Oameni lacomi, cu minte puțină și suflet pornografic, au clădit o biserică a curvelor cu epoleți, un loc de închinăciune pentru proști.

Mulți îi preiau liturghia pe nemestecate și ies în stradă să-i fluture prapurii. Nu-și pun niciodată întrebări, vor doar să-i belească pe necredincioși. Și, așa cum s-a arătat mereu, tot ce le rămîne e belirea.

Parafrazîndu-l pe Marx ateul: statul de drept a ajuns opiumul popoarelor.

13 comentarii

 1. #1

  tineti minte pe cind revine neamtul cu candidatura!

 2. #2

  Magistral, Dle. Buscu!

 3. #3

  JA, JA, JA !!!!!!!!!!

 4. #4

  Sa vedem daca vom mai gasi o penita la fel de ascutita si pentru marele Liviu de Gratia.

 5. #5

  Dureros de neadevarat !

 6. #6

  O radiografie perfecta!!! Felicitari pt editorial. Incerc o multitudine de stari: dezgust, spaima, dorinta de a iesi si eu in strada, dorinta de a pleca de aici, as vrea sa radiez din memorie acesti ani urati cu Basescu si Johannis, si apoi ma copleseste o realitate hada, deformata in care singurul sentiment ramas este o ura oarba, irationala.

 7. #7

  Dacă prestația “statului de drept” abuziv a avut ca rezultat priponirea , chiar selectivă , a unor balauri ai corupției , tot e ceva în comparație cu perioada “omerta” patronată de Iliescu şi A. Năstase.
  Să sperăm că se vor băga în continuare la beci unii pe alții…

 8. #8

  Asta e chiar tare, ar trebui sa il publicati inca o data in numarul viitor !

 9. #9

  Parca ma incearca un dor dupa timpurile alea bune, dom’le! Cand zburau procurorii de pe acoperis…
  Un dor de statul de drepti si justitia din timpul Rodicai! Cum care Rodica!? Stanoiu, dom’ le! Era atata liniste si pace ca se auzea cum molfaie lacustele!

 10. #10

  Foarte tare dar dureros de adevarat.

 11. #11

  Chiar ma miram sa te citeze pe tine (Doru Buscu)o lichea cum e Ponta. A tunat si s-au adunat toti derbedeii.

 12. #12

  Acest articol ar trebui trimis tuturor ambasadorilor care ne musca de koor si ne dau lectii !!

 13. #13

  Cutremurător ! Iar concluzia este îngrozitoare !
  „Mulți îi preiau liturghia pe nemestecate și ies în stradă să-i fluture prapurii. ” Genial !
  Este de asemenea clar că sistemul de justiție a fuzionat acum cu sistemul securistic, după ce o lungă perioadă a fost călărit de sistemul „comunistic”.
  Am o întrebare: nu cumva asta și-a și dorit, să stea „capră”, pentru a avea un trai mai bun, ca orice prostituat(ă) ?
  Avem o singură șansă: ca oamenii curați din sistemul de justiție, și sunt foarte mulți, să înceapă schimbarea din interior. Să ne rugăm pentru ei ! Atunci voi ieși și eu în stradă !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.