Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tinerii obraznici

DNA arestează la categoria de vîrstă Hrebenciuc și Pinalti ca să curețe clasa politică de corupția bătrînă. Umblă așa o teorie. Procurorii, cică, eliberează terenul pentru politicienii tineri, cei născuți pe vremea cînd copiii se făceau pe fondul penelor de curent.

Generația Șova, Gorghiu și asociații așteaptă de mult să-și devoreze babacii, dar ocazia s-a tot amînat. Acum, doamna Kövesi le întredeschide acestor tineri o ușă sau, altfel spus, le oferă o clanță.

Lupii tineri nu mai sînt tineri. Sînt bogați, înfipți și obraznici. Din însușirile lupului și-au păstrat doar mersul în haită și năravul de a fura cîte ceva din gospodăriile oamenilor.

Întîmplarea a făcut ca Dan Șova să intre în politică înainte de a intra în arestul preventiv. S-a înscris în PSD avînd în minte un plan de îmbogățire pe spinarea statului și, firește, nici o intenție de a face autostrăzi. Științei i-ar fi greu să găsească vreo însușire prin care, avînd-o, Șova ar fi putut înfăptui ceva, oricît de mic și neînsemnat, pentru țară. Asta nu l-a împiedicat, însă, să-și strecoare neantul propriei făpturi în planurile de viitor ale întregii țări. A spulberat visul Comarnic-Brașov, a doborît CFR Marfă, a supt din banii de salarii ai angajaților de la Turceni și Rovinari și, în tot acest timp, n-a obosit să fie obraznic.

Despre Alina Gorghiu ai fi zis că a lucrat doar cu cîțiva băieți mai necăsătoriți de la PNL, dar s-a aflat că a lucrat și cu Electrica, și cu AVAS, și cu BTT, și cu Transelectrica, și cu Imprimeria Națională. Zbenguiala ei politică a trecut neobservată pînă cînd Klaus Iohannis i-a pus la dispoziție o relație stabilă cu arivismul. Alina s-a transformat peste noapte într-o fiară cu ochelari, o femeie devoratoare de etape, agresivă și ridicolă, ca un pechinez legat cu sfoară și rotit deasupra capului.

Șova și Gorghiu acoperă tipologia tineretului demagog, carierist, lacom și arogant, dar mai există categoria tînărului politician feroce, descrisă de oarecum dispărutul Cristian Boureanu.

Prosperitatea acestui gen vine din combinații agresive cu statul, din comerț monopolist cu regii și companii naționale, din firme vîndute cu tot cu datorii, din țepe, găuri, insolvențe și urme pierdute în paradisuri fiscale. Boureanu, ca exemplar, s-a retras puțin din vizorul anumitor organe de anchetă, dar specia lui dăinuie.

Și el, și Șova, și Gorghiu sînt azi multiplicați în zeci de cópii. În pepinierele fatale de partid, vlăstarele au început să tropăie. Pe mîinile cui va încăpea politica următorului deceniu?

Noua generație PNL-PSD aruncă umbre mai mici decît cea veche. Are aceeași lăcomie, dar nu și același talent. A crescut în mediul toxic al contractelor cu statul și dă semne că vrea să moară în aceeași logică. A învățat să mintă, să fure, să trădeze și să fie cercetată penal de la niște profesori pe care i-a depășit.

Tinerii Șova și Gorghiu nu au proiecte de țară și nici planuri de viitor care să ne includă. Dacă politica le poate aduce alte contracte cu statul, bani la sacoșă sau pensii de europarlamentar, vor îmbătrîni în politică. Ar putea fi la fel de dăunători oriunde altundeva, dar sînt comozi. Ăsta, de fapt, poate fi considerat singurul nostru noroc.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #1

  De Sova ce sa zic…..in schimb valorile liberale sunt pe maini bune

 2. #2

  „Valorile liberale”care sunt pe mana unor polit -mutanti,o specie de politicieni pradatori , au adus Ro. in colaps economic si scial prin promovarea maligna a incompetentilor.
  Dle.Buscu,apreciere deosebita pentru acest editorial,competentsi foarte adevarat.

 3. #3

  De 25 de ani, presa romaneasca se demasca, combate, ridiculizeaza, condamna aceste aspecte ale vietii politice romanesti, dar nu si-a oferit tribuna pentru un curent, o miscare menita sa schimbe din temelii societatea romaneasca. Ce este de facut ?

 4. #4

  Si noi cu cine mai votam ? !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint