Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Trezește-te, Crine! Te sună Vasili și Aline

Acum, cînd strada e goală de oameni pe cît de goală e mintea Alinei Gorghiu de idei, liberalii se pot opri din alergat și privi înapoi. Vor vedea că nu-i urmărește nimeni, că manifestanții nu s-au luat după ei, că s-au speriat degeaba de mulțimea ieșită pe străzi, așa cum se sperie Petrache sau Atanasiu în restaurant, cînd cineva strigă, în glumă: „Poliția!“.

Liberalii au crezut că-i ia lumea de guler și s-au predat la Cotroceni așa cum s-a predat denunțătorii lui Cocoș la DNA. În groaza lor pripită, Alina și Vasile au uitat că sînt urmașii Brătienilor, dar au ținut minte, în schimb, că au contracte cu statul. Și uite așa, PNL plus PDL, această combinație morganatică, lipită cu pastă de mici, unită mai mult de încadrări comune în Codul Penal decît de voință și principii, e condusă de o lebădă și un buldog spre un nor de ceață politică.

E rușinos că PNL nu a îndrăznit să propună un premier. E trist că un partid cu istorie a uitat spiritul luptei politice și sensul democrației exact în momentul în care trebuia să scoată pieptul în față. Partidele au ca noimă cucerirea puterii politice, nu ascunderea acestui fapt. Dar amatorismul și confuzia în care băltește azi PNL au depășit nivelul arătat de Radu Câmpeanu în 1992, cînd l-a propus pe Regele Mihai candidat la președinție într-o țară nedomesticită. Asta pentru că noul PNL, produsul, a căzut în capcana întinsă de producători. Graba cu care a fost confecționată fuziunea între trădătorii lui Băsescu și trădătorii lui Antonescu a dus la nașterea unui copil politic prematur, cu întîrzieri mintale majore și cu dizabilități la mersul în picioare.

Conducerea bicefală impusă de lucrul bine făcut a transformat acest partid, care trebuia să se miște ca un stadion cu pionieri nordcoreeni, într-o nesfîrșită șovăială. Politica de cadre pare că a combinat criteriul averii nejustificate cu estetica urîtului. Leadership-ul arată destul de frecvent ca distribuția din Star Wars, cu Atanasiu în rolul lui Chewbacca și cu Blaga – dublura lui Jabba the Hutt.

Slugărnicia politică arătată președintelui Iohannis e nedemnă de trecutul și de ambițiile unui partid căruia Rosetti i-a dedicat bătrînețile, pentru care Kogălniceanu și-a riscat libertatea, iar I.C. Brătianu și-a vîndut moșia.

Deruta la nivel înalt se manifestă și prin atacuri de prostie simbolică: Gorghiu și Blaga au mers la negocieri însoțiți de venerabilul Quintus, despre care doar PNL nu știe ce turnător sinistru a fost și că opera lui în folosul Securității e consemnată pe mii de foi în arhiva CNSAS.

PNL se mișcă sub potențialul său, asta e clar. În prezent, deși a „cîștigat“ prezidențialele și a „doborît“ Guvernul Ponta, în sondaje e sub PSD. E mereu cu un pas în urma alegătorilor, a adversarilor politici, a așteptărilor și a momentului. PNL are nevoie urgentă de un lider unic, de o clarificare a fuziunii și de o reformă internă de integritate care să-i facă pe călugării franciscani să se simtă niște mizerabili.

Dar liberalii nu vor face nimic în folosul lor, asta o știm cu toții. Rațiunea le e întunecată de delăsare, de oportunism și de programul de week-end. Iar dacă îi întrebi de ce nu-l sună măcar pe Antonescu, îți dau toți același răspuns: „Doarme. Și-apoi, pentru 30%, cît avem noi, ăsta nici nu se dă jos din pat“.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #2

  Blaga e Dã Jabba.

 2. #3

  Excelente articole face dl. Bușcu Am abonament si citesc CATAVENCII, incepand cu primul numar , atunci cand avea alt nume, furat apoi.
  Abia aștept sa citesc ultima (sau penultima, dupa caz) pagină, unde sunt articolele zisului domn Bușcu.
  Felicitari domnule Buscu!

 3. #4

  ca orice partid de obirsie fsn-ista , functioneaza pe principiul , daca nu furam noi fura ei, asa zisele partide care se trag din aceasi hidra nu sunt altceva decit o adunatura de smecheri si smechere, care sau prins ca cea mai dulce viata fara griji e cea de politician roman, echivalentul bisnitarilor de blugi fa si prezervative , spertarii de pe linga cinematografe si stadione, valutistii si alte lighione din aceasi speta, romanul are coaie flescaite , incapabil sa duca la bun sfirsit un lucru inceput , vezi ultimele proteste , au pornit solid si sau terminat in coada de peste, la inceput „politicienii” sau ascuns ca viermii in gauri acum au iceput sa iasa si sa prinda un pic de curaj, iar i curind istoria se va repeta , adica aceleasi hiene vor isii din intunericul in care sau ascus si vor continua sa devoreze cadavrul care sa numit romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint