Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un om cărunt

Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi?

Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de partid. Omul duhnea a hârtii și-a proiecte care duc spre nicăieri. Nu a fost om politic, nu e, dar câteodată îi îngână pe unii și pe alții. A făcut parte din desantul de tineri cu părul alb adus de Ponta în fruntea PSD. O gașcă de luzări din care a rămas acolo, sus, doar Orlando.

Dar cariera de băiat de minister cu bătături la coate și-o începe la 18 ani. Din liceu, direct în minister. Da, exact cum se întâmplă de obicei. Iar de-atunci numai la stat. Zi de zi, an de an, și-așa va fi, probabil, până când Soarele se va răci.

Omul nostru s-a frecat de-o diplomă de master primită prin poștă. A povestit asta cu tonul pe care povestesc unii bețiile din facultate. Acela a fost momentul în care Orlando și-a arătat public acea jumătate de creier care e gata să se agațe de orice pentru a reuși.

Mulți sunt îngrijorați că statul român se împrumută. Chiar nu le înțeleg îngrijorarea atâta timp cât acolo e Orlando – individul, un bugetar notoriu, ca să zic așa, a reușit să împrumute peste 800.000 de euro de la bănci. Dacă nu a intrat până acum în pușcărie sau nu i-au stricat cămătarii coafura, eu zic să mergem pe mâna omul: tipul chiar știe să se împrumute.

Profilul lui Orlando, dacă ar fi să vedem lumea prin dicționarul lui Livache, ar fi unul de om paralel, viețuitor al unui stat paralel. Altfel – nu-i așa? – cum să-ți explici viața liniștită, începută direct de pe băncile liceului, și ușurința cu care l-au adoptat băncile și au dat cu bani în el ca interlopii-n maneliști? Dar, hei, să nu intrăm în delirul lui nea Livache!

În zilele noastre, Orlando este însă o scârboșenie. Nu are umor, face ironii ca un pantof și crede că, dacă râde, înseamnă că ce-a zis e o glumă. E invers, dar nu-l duce dovleacul: glumă e când râd ceilalți la ce spui, nu când belești fasolea singur, ca vita.

Omul nostru e agresiv în ultima vreme, se învinețește la meclă, se uită de la ce televiziune sunt reporterii care-i pun întrebări, iar când îi vin replicile direct în bot și își dă seama că a fost umplut de rahat în public, face scene cum am văzut-o pe cea din comisia de buget. ”Frumosule, chiparosule, după ce că ești urât, ești și prost”, zice Orlando și zâmbește congestionat, știind și el, sub stratul acela de impostură, că a fost prost, nesimțit și că nici nu-l duce mintea să depășească momentul.

Îmi amintesc că acum un an, un an și ceva, Marius Pieleanu, sociolog de curte, bolborosea înțelept: ”Eu l-aș vedea pe Teodorovici la Cotroceni”. Schimbă-ți oftalmologul, tipule, sau dealer-ul de iarbă.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    …haahaha, pieleanu ?¥$!!…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint