Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Este cumva DNA pechinezul Departamentului de Justiție al SUA?

Zoom Este cumva DNA pechinezul Departamentului de Justiție al SUA?

Hai să facem un exercițiu de politică reală

și să dăm jos statuia DNA de pe uriașul piedestal pe care au cocoțat-o mincinoșii care ne aburesc și ne manipulează din lăcașurile lor de comandă. DNA pretinde că a aruncat pe piață date despre cel mai mare scandal de corupție al tutoror timpurilor, cu privire la contractul Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat și la contractele privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft. Scriem de 12 ani despre aceste atrocități, cu nume reale de șpăgari și volumul șpăgilor și pe DNA o doare în bască de adevăr și justiție.

Bunăoară, în februarie 2005 scriam că

strategia Guvernului privind informatizarea administrației publice, parafată de Adrian Năstase și contrasemnată de Octav Cozmâncă, ministrul Administrației Publice, de Micky Șpagă zis Șerban Mihăilescu, ministrul pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, și de Dan Nica, ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, n-a suflat nici un cuvințel despre limita fondurilor. Derularea contractului pentru licensarea administrației publice s-a făcut fără licitație.

Respectivul contract de licensare, în valoare

inițială de 54,5 milioane de dolari, despre care DNA pretinde că l-a descoperit abia acum, a fost preluat de reprezentanta Fujitsu Siemens Computers, prin încredințare directă președintelui ei, Claudiu Florică. Florică este fiul fostului șef al Gărzii Financiare, generalul Gheorghe Florică, și ginerele lui Aurel Cornea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Cifra totală a licențelor ajunge la 50 de mii, în timp ce Fujitsu Siemens nu are mai mult de șapte mii de calculatoare.

Valoarea reală a contractului depășea

25 de milioane de dolari. Diferența de aproape 30 de milioane a fost împărțită între Adrian Năstase, Micky Șpagă, Dan Nica, Eugen Bejinariu, înlocuitorul lui Șpagă, Dan Nica și Claudiu Florică. Guvernul Năstase i-a favorizat lui Florică obținerea unor contracte de peste 250 de milioane de dolari. Din acest cuantum, 180 de milioane reprezintă partea adițională a proiectul EADS, de securizare a frontierelor, din care au luat șpăgi de peste 60 de milioane de dolari Adrian Năstase, secretarul de stat Toma Zaharia, zis Tezeu, și Nicolae Badea, patron al societății Computerland și fost acționar la echipa de fotbal Dinamo.

Suntem în 2005, iar Băsescu a ajuns la putere

călare pe Alianța D.A., Dreptate și Adevăr. Florică suge mai departe noi contracte privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft și pretinde că are procură de la Băsescu. Pe ce se bazează când spune asta? Pe faptul că a subvenționat cu calculatoare Partidul Democrat, calculatoare amplasate în subsolul sediului general al PD din Aleea Modrogan. Și pe faptul că a donat pe hârtie Ministerului Educației zece mii de licențe pentru învățământul mediu și universitar.

Legalizarea industriei software și de comunicații

din România, compromisă prin maniera în care Fujitsu Siemens a obținut fără licitație proiectul privind informatizarea administrației publice, ar fi trebuit să intre pe agenda luptei împotriva corupției a premierului Tăriceanu. Florică n-a vândut Guvernului decât o simplă foaie de hârtie pentru suma de 54,5 milioane de dolari și, în rest, n-a dat nici măcar o singură imprimantă. Cele zece mii de licențe donate de Fujitsu Siemens au fost condiționate de obținerea contractului de 54,5 milioane de dolari pentru informatizarea administrației publice.

Mircea Miclea, fostul ministru PD în

Guvernul Tăriceanu, a cumpărat liniștea sindicatelor din învățământ, la pachet cu produsele livrate prin Claudiu Florică. Florică a amenințat că, dacă Fujitsu Siemens și partenerii săi nu vor fi incluși în proiectele MEC, îi dă drumul lui socru-său din cușcă, sindicalistul Aurel Cornea, să pună de-o grevă pe termen nelimitat în învățământ. Ei bine, DNA n-a văzut absolut nimic din toate samavolniciile astea. Corpul de Control al lui Ponta a văzut, în luna mai 2013, doar partea de vină pe care ar fi putut s-o aibă ministrul PDL al Educației Daniel Funeriu, în legătură cu “utilizarea licențelor educaționale Microsoft fără temei legal sau contractual”.

Abia când afacerile Microsoft au început

să fie anchetate de Departamentul de Justiție al SUA și să pută din Cosmos, a văzut și DNA că e ceva putred în Danemarca. Până atunci, sfinții din fruntea DNA au tăcut ca porcu-n cucuruz. Anchetatorii americani au verificat dacă Microsoft a avut vreun rol în cazul unor acuzații “conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor”, scria, în februarie anul trecut, Wall Street Journal.

Activitățile criminale ale Microsoft România au

fost reclamate constant Comisiei Europene, dar DNA n-a avut semnal de la Înalta Poartă să intervină. Au fost interpelați domnii Giovanni Kessler, directorul general al OLAF, și Vasil Kirov, șeful unității A.4 OLAF, cât și doamna Guillemette du Vignau, investigator de caz OLAF. Furăciunile și șpăgile Microsoft fac obiectul cauzelor OF/2005/0417, OF/2010/0068 și OF/2012/0648. Abia când traficul de influență al fratelui lui Băsescu a devenit breaking news și-a adus aminte și DNA că e rost să rupă frontul și să pună de-o mârșavă diversiune.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  nu e fiul lui florica de la garda financiara, mai documentati-va 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]