Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Este cumva DNA pechinezul Departamentului de Justiție al SUA?

Zoom Este cumva DNA pechinezul Departamentului de Justiție al SUA?

Hai să facem un exercițiu de politică reală

și să dăm jos statuia DNA de pe uriașul piedestal pe care au cocoțat-o mincinoșii care ne aburesc și ne manipulează din lăcașurile lor de comandă. DNA pretinde că a aruncat pe piață date despre cel mai mare scandal de corupție al tutoror timpurilor, cu privire la contractul Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat și la contractele privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft. Scriem de 12 ani despre aceste atrocități, cu nume reale de șpăgari și volumul șpăgilor și pe DNA o doare în bască de adevăr și justiție.

Bunăoară, în februarie 2005 scriam că

strategia Guvernului privind informatizarea administrației publice, parafată de Adrian Năstase și contrasemnată de Octav Cozmâncă, ministrul Administrației Publice, de Micky Șpagă zis Șerban Mihăilescu, ministrul pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, și de Dan Nica, ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, n-a suflat nici un cuvințel despre limita fondurilor. Derularea contractului pentru licensarea administrației publice s-a făcut fără licitație.

Respectivul contract de licensare, în valoare

inițială de 54,5 milioane de dolari, despre care DNA pretinde că l-a descoperit abia acum, a fost preluat de reprezentanta Fujitsu Siemens Computers, prin încredințare directă președintelui ei, Claudiu Florică. Florică este fiul fostului șef al Gărzii Financiare, generalul Gheorghe Florică, și ginerele lui Aurel Cornea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Cifra totală a licențelor ajunge la 50 de mii, în timp ce Fujitsu Siemens nu are mai mult de șapte mii de calculatoare.

Valoarea reală a contractului depășea

25 de milioane de dolari. Diferența de aproape 30 de milioane a fost împărțită între Adrian Năstase, Micky Șpagă, Dan Nica, Eugen Bejinariu, înlocuitorul lui Șpagă, Dan Nica și Claudiu Florică. Guvernul Năstase i-a favorizat lui Florică obținerea unor contracte de peste 250 de milioane de dolari. Din acest cuantum, 180 de milioane reprezintă partea adițională a proiectul EADS, de securizare a frontierelor, din care au luat șpăgi de peste 60 de milioane de dolari Adrian Năstase, secretarul de stat Toma Zaharia, zis Tezeu, și Nicolae Badea, patron al societății Computerland și fost acționar la echipa de fotbal Dinamo.

Suntem în 2005, iar Băsescu a ajuns la putere

călare pe Alianța D.A., Dreptate și Adevăr. Florică suge mai departe noi contracte privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft și pretinde că are procură de la Băsescu. Pe ce se bazează când spune asta? Pe faptul că a subvenționat cu calculatoare Partidul Democrat, calculatoare amplasate în subsolul sediului general al PD din Aleea Modrogan. Și pe faptul că a donat pe hârtie Ministerului Educației zece mii de licențe pentru învățământul mediu și universitar.

Legalizarea industriei software și de comunicații

din România, compromisă prin maniera în care Fujitsu Siemens a obținut fără licitație proiectul privind informatizarea administrației publice, ar fi trebuit să intre pe agenda luptei împotriva corupției a premierului Tăriceanu. Florică n-a vândut Guvernului decât o simplă foaie de hârtie pentru suma de 54,5 milioane de dolari și, în rest, n-a dat nici măcar o singură imprimantă. Cele zece mii de licențe donate de Fujitsu Siemens au fost condiționate de obținerea contractului de 54,5 milioane de dolari pentru informatizarea administrației publice.

Mircea Miclea, fostul ministru PD în

Guvernul Tăriceanu, a cumpărat liniștea sindicatelor din învățământ, la pachet cu produsele livrate prin Claudiu Florică. Florică a amenințat că, dacă Fujitsu Siemens și partenerii săi nu vor fi incluși în proiectele MEC, îi dă drumul lui socru-său din cușcă, sindicalistul Aurel Cornea, să pună de-o grevă pe termen nelimitat în învățământ. Ei bine, DNA n-a văzut absolut nimic din toate samavolniciile astea. Corpul de Control al lui Ponta a văzut, în luna mai 2013, doar partea de vină pe care ar fi putut s-o aibă ministrul PDL al Educației Daniel Funeriu, în legătură cu “utilizarea licențelor educaționale Microsoft fără temei legal sau contractual”.

Abia când afacerile Microsoft au început

să fie anchetate de Departamentul de Justiție al SUA și să pută din Cosmos, a văzut și DNA că e ceva putred în Danemarca. Până atunci, sfinții din fruntea DNA au tăcut ca porcu-n cucuruz. Anchetatorii americani au verificat dacă Microsoft a avut vreun rol în cazul unor acuzații “conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor”, scria, în februarie anul trecut, Wall Street Journal.

Activitățile criminale ale Microsoft România au

fost reclamate constant Comisiei Europene, dar DNA n-a avut semnal de la Înalta Poartă să intervină. Au fost interpelați domnii Giovanni Kessler, directorul general al OLAF, și Vasil Kirov, șeful unității A.4 OLAF, cât și doamna Guillemette du Vignau, investigator de caz OLAF. Furăciunile și șpăgile Microsoft fac obiectul cauzelor OF/2005/0417, OF/2010/0068 și OF/2012/0648. Abia când traficul de influență al fratelui lui Băsescu a devenit breaking news și-a adus aminte și DNA că e rost să rupă frontul și să pună de-o mârșavă diversiune.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  nu e fiul lui florica de la garda financiara, mai documentati-va 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Secretul lui Bachus, cu Gabriel Liiceanu în rolul principal

  8 octombrie 2019

  După o lamentabilă carieră de criminal în serie, Gabriel Liiceanu se desparte de membrii Grupului pentru Dialog Social cu aerul preotului indignat că păcătoșii cărora le-a servit ultima împărtășanie se simt din […]

 • Președintele morții

  8 octombrie 2019

  Dacă ar avea aripi, Klaus Iohannis s-ar roti în văzduh deasupra tragediilor, ca un corb care adulmecă moartea. Dar n-are, așa că e nevoit să țopăie de la un accident […]

 • Uniunea Salvați USR

  8 octombrie 2019

  În plină campanie electorală pentru prezidențiale, Uniunea Salvați România s-a apucat, deja, de pregătirea alegerilor locale. Rar s-a mai văzut un partid care să le spună membrilor, simpatizanților și eventualilor […]

 • O profeție cu bucluc

  1 octombrie 2019

  Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu […]

 • Bula calului

  1 octombrie 2019

  Prezidențialele n-au fost întotdeauna așa. În 1990 aveam de unde alege. Îl aveam pe Ion Rațiu, nepot de memorandist cu rădăcini istorice în Ardeal, milionar în lumea liberă, democrat cu […]