Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiat Justitia, dar cum vrem noi

Zoom Fiat Justitia, dar cum vrem noi

Îl năpădise fericirea pe universitarul Cristian Preda cînd a aflat că BEC-ul s-a luat după Horia Georgescu de la ANI și i-a respins candidatura lui Mircea Diaconu la europarlamentare. Teodor Baconschi părea și el copleșit de încîntare că actorul fusese trimis la plimbare, cu toate cele 125.000 de semnături cu tot. Ambii, cum îi știți, de partea Justiției, dar și a lui Horia Georgescu, de parcă ar fi acționari la ANI. Și n-au fost singurii loviți de jubilație. Cînd a venit sentința Curții de Apel, cei doi eurocandidați ai PMP-ului odată s-au întunecat. Preda: să respectăm Justiția, dar să nu-i dăm votul lui Diaconu, fiindcă asta înseamnă că ne băgăm capitalul electoral în pușculița securismului prăfuit. (Adică securismul neprăfuit e OK?)

Și mie mi-a stat în gît că Mircea Diaconu s-a lăsat sprijinit de Antenele lui Voiculescu, dar cînd Traian Băsescu a recurs la soluția imorală, vîrîndu-l pe Varan la guvernare, l-a auzit cineva protestînd pe Cristian Preda? S-a declarat Baconschi scîrbit de pomenitul mișmaș politic? Fostul nostru ambasador la Paris, campion la organizarea unui concurs de vot-viteză, dacă a auzit de sentința care-l aruncă pe Horia Georgescu în delictul de impostură, iar lui îi asigură rolul de țuțăr al acestui incompatibil cu funcția din care-i declară pe alții incompatibili, se strîmba în toate felurile la un post de televiziune, încît să priceapă și mitocănimea că el nu-i de acord cu sentința care l-a expediat și pe el în ridicol, dar n-o comentează. Ce-o fi de preferat: să spui că nu-ți convine sentința sau să te strîmbi la judecători?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint