Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre reevaluări

Zoom Fişele lui Băsescu despre reevaluări

Traian Băsescu este omul prin­cipiilor ferme, al deciziilor irevocabile, al etichetelor de nedezlipit. A spus că demisionează dacă îl suspendă Parlamentul? Sigur a demisionat, doar că nu l-am văzut noi. Pentru că e nu doar hotărît, ci şi discret. A zis că Oprea e un mafiot? I-a dat să conducă o mafie, nu l-a pus ministru la Cultură. Şi mai sînt multe, pe care le veţi putea citi în continuare. Cert este că omul ţine drumul drept. Sau, cel pu­ţin, aşa i se pare.

Gabriel Oprea – Da, e adevărat, a fost şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase. Dar cîtă verticalitate! Nu a şovăit nici o clipă cînd a fost vorba să sară în barca mea.

Adrian Năstase – L-am alergat cu DNA-ul şi cu Parchetul, dar acum îmi pare rău. Aş vrea să-l pot suna într-o seară ca pe un prieten şi să-l întreb: „Zi-mi şi mie, Adriane, cu criza asta, băncile din Elveţia mai sînt de încredere?“.

Ion Iliescu – L-am făcut o dată bătrîn edec, dar acum regret. Pentru mine este un adevărat reper. Deşi uneori sunt cuprins de îndoială: dacă nu voi reuşi să egalez cele patru mandate ale sale?

Copilul de la Ploieşti – Bun băiat, m-a ajutat aproape la fel de mult ca Geoană. I-aş mai da o carabă peste bot şi la prezidenţialele din 2014, dar cred că s-a făcut mare şi mi-e frică să nu-mi bage el un cap în gură.

Autostrăzile – Am spus, într-a­devăr, că România nu are nevoie de autostrăzi. Dar de unde aţi fi vrut să ştiu cum stau lucrurile? Nu uitaţi că, în 1999, eram de-abia a cincea oară ministrul Transporturilor.

Vântu – E duşmanul meu, dar am fost şi am fi putut rămîne prieteni. Of, Sorine, Sorine, de ce-oi fi apucat-o eu pe panta asta greşită?

Criza – Ştiu, am spus că nu va fi criză. Şi îmi menţin afirmaţia. Mie nu îmi lipseşte ni­mic.

Homosexualii – Am spus în 2004 că 20% din români sînt homosexuali. Acum, după şapte ani, cred că sînt mai puţini. E şi normal, că ăştia nu se pot înmulţi.

Ziariştii – Acum cîţiva ani i-am făcut găozari. Dar uite, ăştia de la România liberă, Evenimentul zilei, B1 şi TVR au înţeles că sînt pe invers şi au revenit la relaţii normale faţă de Putere.

    

Şcoala – Am zis că avem nevoie de tinichigii şi de ospătari. Am greşit: la ce vremuri se a­rată, cred că tinichigiii sînt în plus.

Dinu Patriciu – Să-ţi fie ruşine, Dinu Patriciu! Mi-a spus Lăzăroiu că, în afară de bere fără alcool, nu se găseşte nimic la Mic.ro.

Poliţiştii – M-am supărat pe ei cînd şi-au aruncat caschetele în curte la Cotroceni, dar între timp mi-am nuanţat opinia. Mai bine să te salte Poliţia la cinci dimineaţa din faţa cîrciumii decît să te ia Salvarea.

Sistemul ticăloşit – Ticăloşit, ticăloşit, dar uite ce l-am modernizat!

Băieţii deştepţi din energie – În asta constă meritul unui mare lider: să se înconjoare de oameni inteligenţi.

Comunismul – L-am condamnat că nu mai aveam încotro. Dar, dacă era după mine, îl plimbam puţin pe la DNA, îl arestam preventiv 29 de zile şi-l lăsam să-şi vadă de treabă. La urma urmei, am făcut bani frumoşi împreună.

Traian Băsescu – Un răzgînditor de o rară modestie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]