Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Golden Shower de România

Zoom Golden Shower de România

”Mă piș pe el de vot”, a țâșnit acum câțiva ani în Piața Universității și, de atunci, pesediștii nu și-au mai revenit din consternare. Ei, apărătorii democrației, au umblat amețiți o vreme, gândindu-se că sorosistul de rând s-a corcit cu spiritul lui Bivolaru. Bineînțeles că nu au înțeles nimic din lehamitea acelui gest. Bineînțeles că la mijloc erau ONG-urile și hoardele de tineri plătiți.

”Mă piș pe legitimația ta”, îi spune un jandarm unui jurnalist în Piața Victoriei.

Colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv, ”omul în alb” călare pe propria suficiență care a condus violențele din 10 august, șeful Brigăzii Speciale de Intervenție, are o părere foarte clară despre locul și rolul jurnalistului într-o democrație: ”Nu mi se pare normal ca cineva de la presă să mă filmeze când trag cu arma sau fac o încătușare”.

Bazându-ne strict pe fapte, jandarmii au fost violenți, au acționat cu brutalitate, iar superiorii lor și Guvernul încearcă să facă din asta o poveste a normalității și a democrației.

Violența la adresa jurnaliștilor merită un capitol special în toată discuția. Ea nu s-a născut acum și ea a fost hrănită și de așa-ziși jurnaliști. Dar nu de aceia care pe 10 august erau în stradă, ci de cei care stau în studiouri la Antena 3, la RTV, la Realitatea TV, adăpostiți de jetul de spray lacrimogen și de urină al brutelor din Piață.

Presa pesedistă e adăpostită de pișatul jandarmilor în studiourile TV. De acolo, se arată oripilată de muia care circulă pe drumurile patriei fără plăcuțe de înmatriculare legale.

Ceea ce a început acum ani buni cu ”tonomatele” lui Băsescu, cu ”țigancă împuțită” și cu ”poponar” a ajuns azi la destinație: într-o baltă de pișat.

Opoziția are datoria să vorbească despre violențele împotriva jurnaliștilor, s-o facă deschis, ferm și în numele unor valori care la un moment dat s-ar putea să-i deranjeze și pe ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]