Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Grațiat înseamnă vinovat scăpat de pedeapsă

Zoom Grațiat înseamnă vinovat scăpat de pedeapsă

Dacă Gică Popescu cere grațierea, se recunoaște vinovat. Iar dacă el n-o cere, cei care îl vor grațiat  îi reconosc vinovăția. Așa că toată dezbaterea asta despre grațierea lui Gică Popescu  mi se pare, deocamdată, lipsită de conținut. Nu poți cere decît ca să te afli în treabă grațierea cuiva care nu cere să fie grațiat. Gică Popescu știe că în momentul în care va cere să fie grațiat își va accepta vinovăția. Or el a dat banii înapoi, dar nu și-a recunoscut vina la tribunal.

Dacă Gică va cere să fie grațiat, îl voi susține, în numele admirației fără rezerve pe care o am pentru acest mare fotbalist. Dar nu pot cere ca o persoană care a vrut să fenteze Fiscul și a intrat în ofsaid din cauza asta, să scape de o pedeapsă care ține de ceea ce a făcut la adăpostul gloriei sale fotbalistice. Admit că Gică Popescu s-a lăsat păcălit de rechinii fotbalului autohton, dar dacă el nu recunoaște asta, de ce aș crede că n-a fost la conivență cu ei?

Știu, din surse sigure, că banii pe care i-a băgat Gică Popescu în afaceri necurate din fotbal au o proveniență cinstită, cîștigați tot din fotbal. Mai știu că Gică a băgat banii lui într-o școală de fotbal și că a fost păcălit, tot pe banii lui, de diverși combinatori ai unor afaceri perdante. Asta însă nu-l scutește de vina dovedită că a încercat să păcălească fiscul. El însuși a recunoscut pe jumătate asta, cînd a dat banii pentru care fusese acuzat. Nu merge însă să scoți banul, dar să te ții băț, că ești acuzat de pomană. Poate că Gică Popescu a fost la început păcălit de nașii transferurilor, dar cînd a dat statului banii cuveniți din tranferuri el a recunoscut implicit că a călcat strîmb.

Dacă Gică Popescu ar fi spus la tribunal, da am greșit, fără să se creadă apărat de uriașa lui reputație, nu cred că ar fi fost condamnat la închisoare cu executarea pedepsei. Dar dacă el a perseverat în nerecunoașterea vinovăției sale, ce circumstanțe atenuante în favoarea lui puteau lua judecătorii în calcul? Că a dat banii?

 În condițiile în care scoți banul, dar nu-ți recunoști faptele, poți cere banii înapoi dacă scapi basma curată la tribunal. Așa că dacă Gică Popescu vrea să iasă curat și uscat din pușcărie, ori își va executa pedeapsa, susținînd că a fost o victimă a justiției, ori, dacă va fi grațiat, va face dezvăluiri complete despre mafia din fotbalul nostru. Dacă o va scălda în continuare, ca pînă acum, Gică va fi o excepție, ca grațiat, dar din Baciul naționalei va deveni ciobanul liber al unei turme  care joacă la pîrnaie.

2 comentarii

  1. #1

    Sfinte Dumnezeule, nu am inteles nimic, oare am dat in dementa?
    „Dacă Gică va cere să fie grațiat, îl voi susține, în numele admirației fără rezerve pe care o am pentru acest mare fotbalist. Dar nu pot cere ca o persoană care a vrut să fenteze Fiscul și a intrat în ofsaid din cauza asta, să scape de o pedeapsă care ține de ceea ce a făcut la adăpostul gloriei sale fotbalistice. ”

    Care e concluzia?!

  2. #2

    Mai pe ]ntelesul dumitale, dacă Gica Popescu va cere sa fie gratiat, îl voi sprijini, dar nu pot cere asta cîtă vreme Gică Popescu se declară nevinovat, însă a dat bani statului, acceptîndu-și indirect vinovăția.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint