Ba începe școala pe 14 septembrie, cu elevi în clasă, ba orele se fac de la distanță, pe căi electronice! Cînd scriu ce scriu, încă nu se știe cum. Pe la alții, unde școala a început mai devreme, numărul de îmbolnăviri cu coronavirus a dat în clocot, încît din cauza asta s-au închis multe școli în Germania și în Franța. Sînt însă și țări unde școlile n-au fost închise deloc, ca în Suedia. Guvernul suedez a recunoscut însă, ce-i drept, cam printre dinți, că imunizarea de turmă n-a fost o idee prea deșteaptă. Și acolo e scandal politic de pe urma strategiei anti-COVID.
Cam toată lumea admite că redeschiderea școlilor poate duce la îngroșarea acestei glume sinistre. Dascălii, mai ales cei vîrstnici, se tem că s-ar putea pricopsi cu COVID-19 de la elevi. Așa că unii dintre ei se pregătesc să mai stea pe-acasă. Dreptate ar avea și ei, că dacă se îmbolnăvesc nu-i vindecă Ludovic Orban, nici ministreasa Anisie care se ilustrează mai mult prin gafe decît prin dovezi de gîndire strategică. Cît despre Nelu Tătaru de la Sănătate, el s-a scufundat pînă în gît în mocirla politicianismului, încît se contrazice mai rău ca babele cu mintea plecată. Acum însă, cînd plătim nota pentru uriașa bătaie de joc cu care au tratat învățămîntulpoliticienii de toate culorile, de 30 de ani încoace, cred că nici clona răposatului Spiru Haret nu s-ar descurca mult mai bine decît Anisie.
Oricum, dacă dăscălimea nu se duce la școală, geaba chichirez gîlceava. Părinții s-au împărțit degeaba în două tabere: cei care vor ca elevii să meargă la școală și cei care nici să n-audă de asta. Dar dacă reîncepe școala de la distanță, tabletele promise de Guvern copiilor seamănă ceva de speriat cu pielea ursului din pădure.
Consiliul Elevilor protestează preventiv, în vreme ce aflăm că pe la țară sînt multe școli care n-au Internet și că, atît la țară, cît și la oraș, sînt profesori care habar n-au să umble cu tabletele, necum să-și învețe elevii să le folosească. Așa că tot cu mersul la școală se aleg copiii cu ceva învățătură.
În spatele ciorovăielilor politice despre școală se ascunde, de fapt, alt scandal – cînd să se facă alegerile locale. Ludovic Orban, mai nou,zice că alegerile nu pot fi amînate, de parcă n-ar mai fi fost. Useriștii se agită ca tăunele cu paiul, cum ar fi zis Creangă. Marcel Ciolacu o scaldă: cînd să fie, cînd să se amîne, Ponta joacă la două capete, iar udemeriștii stau, ca de obicei, la cotitură. Dacă însă, după deschiderea școlilor, de la o mie și ceva de oameni, cîți se îmbolnăvesc zilnic, ajungem pe la două mii pînă la 27 septembrie, Ludovic Orban ar trebui să-și pună șapte măști pe față dacă mai vrea să cheme lumea la urne.
Daca nu cumva, numaratoarea cazurilor noi de Covid se va face cu aceleasi tablete cu care se vor numara si voturile.
Pentru alegeri s-au găsit tablete, pentru școlari se mai caută.
Buna ziua! A mai observat cineva ca acest incompetent Minister al Educatiei nici macar nu mai incearca sa-si justifice deciziile, ci vrea sa ne conduca direct prin hipnoza? Toate cadrele didactice au primit ordinul sa spuna parintilor: „Trebuie sa ne gandim ca va fi bine.” Poti intreba orice – cum vor sta copii de clasa I patru ore in fata calculatorului, cum vor reusi profesorii sa lucreze si cu cei din clasa si cu cei de pe „online” concomitent, sau cum vor reusi sa-i motiveze pe cei care stau acasa daca-i pun doar sa „asiste” virtual la ore – sistemul acesta de educatie hibrid, pe care nici o tara din Europa nu l-a implementat decat poate in cateva scoli izolate, este un non-sistem. Este un mod de a ne preface ca facem ceva. Si singurul raspuns pe care-l primesti este „Trebuie sa ne gandim ca va fi bine.” Daca indraznesti sa gandesti cu capul tau – care iti spune imediat ca nu are cum sa fie bine – se cheama ca nu-l sustii pe dl profesor, sau dl invatator. Asa ca, tovarasi, spre un viitor fericit sub indrumarea ministrului Anisie, Tot Inainte!!