Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hai afară la zăpadă… neagră

Zoom Hai afară la zăpadă… neagră

Bucureștiul are o relație specială cu iarna, în general, și cu zăpada, în mod special. Pe de-o parte, orașul ar beneficia enorm de pe urma unei glaciațiuni locale. Să cadă doar peste oraș o eră glaciară ar fi cel mai bun lucru care i s-ar putea întâmpla Capitalei. Din punct de vedere estetic, orașul chiar începe să arate decent din clipa în care zăpada reușește să acopere mizeria de pe străzi, nivelează gropile din asfalt și îmbracă într-o haină albă parcurile neîngrijite de ani de zile. Pe de altă parte, însăși întârzierea acestei ere glaciare produce mari neplăceri. Când totuși zăpada se topește, șocul este îngrozitor. În plus, de gura bucureștenilor mai mult, autoritățile mai curăță drumurile de zăpadă. Și ce fac cu zăpada? O depozitează unde apucă.

Deși există în București 12 mașini de topit zăpada, zilele acestea, un munte de zăpadă s-a format chiar în Piața Victoriei, în fața clădirii în care funcționează cea mai importantă instituție a statului român: Guvernul. Dacă ar fi zăpadă, ar fi bine. Dar e „zăpadă de București”. Zăpadă neagră, mai exact, așa cum nu găsești în prea multe locuri. E zăpada care a strâns de pe asfalt toată mizeria adunată de-a lungul unui an în care, evident, nimeni nu a spălat pe bune nici măcar un metru carosabil.

De ce stă Guvernul cu un munte de zăpadă jegoasă în fața ușii? Cârtitorii spun că tonele de omăt au fost puse acolo ca să nu mai aibă loc protestatarii să se adune seara. Cert este că Primăria București nu le găsește în acest caz nici o utilitate celor 12 utilaje pentru care a plătit peste 1,3 milioane de lei și pentru care, la un moment dat, Direcția Națională Anticorupție făcea și verificări. Povestea e ceva mai extinsă și include și achiziția cu 48.000 de lei a câtorva sute de pantofi pentru femei și bărbați.

Măcar să fi fost niște ghete. Erau perfecte pentru o vacanță la munte. Eh, la muntele din Piața Victoriei, că dacă ninge, oricum nu mai poți ajunge din București în Brașov.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100