Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În sectorul 5 se strânge recolta de sărăcie

Zoom În sectorul 5 se strânge recolta de sărăcie

Dacă nu cumva anul ăsta am recoltat de pe câmpuri și ogoare bani cu sacul, e greu de priceput ce ne-a venit de aruncăm așa, în stânga și în dreapta, cu valută străină pe tot felul de demențe. Sigur, e greu de priceput dacă suntem naivi sau străini de România. Dacă nu suntem, știm: în anul Centenarului, să fie pâine și circ. Cum e și tradiția, de altfel, belșug la risipa de bani e în mod constant acolo unde nu există bani. Ce să-i faci, o fi ceva în pământ, naiba știi. De exemplu, în sectorul 5.

Pentru cineva din provincie, e greu să identifice sectorul 5. Nici un sector nu are ceva special, mai ales de când toate primăriile bucureștene au primari PSD. Dar cumva o scoatem la capăt: mai știți, în urmă cu vreo lună, când un bloc fără nici un fel de autorizații a ars de la parter la ultimul etaj și zeci de familii au rămas pe străzi, acolo unde se află și la ora la care citiți textul? Nu? E OK, la cum e Primăria de la sectorul 5, tot în stradă o să fie oamenii, indiferent când citiți textul. Sau alta: circul cu Dan Bittman de la aniversarea de 50 de ani a sectorului, eveniment pentru care s-au alocat 700.000 de euro? Ăsta chiar a făcut vâlvă, l-a făcut vedetă pe primarul Daniel Florea.

Dar cum rușinea nu e ceva ce ar mai avea loc să crească în solul fertil de la sectorul 5, autoritățile locale continuă sărbătoarea Centenarului. Și cum în mijlocul orașului e normal să te gândești la recoltă, Primăria a scos 200.000 de euro pentru a organiza “Zilele Recoltei”. Ce-ați recoltat, mă? Ce a crescut? Au crescut coșuri pe fețele oamenilor? S-o fi făcut sărăcia mare anul ăsta, e belșug. Cert e că evenimentul are și artiști: taraful de la Clejani revine la bairam și, evident, revine pentru a lua un onorariu dublu față de prima vizită. Adică 33.000 de euro. Eh, da, așa mai zic și eu recoltă de toamnă. Ah, te pomenești că pe ăștia îi sărbătorește sectorul 5. Da, ar avea logică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
romania100