Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În umbra șpăgii de la Hidroelectrica stă Măgureanu

Zoom În umbra șpăgii de la Hidroelectrica stă Măgureanu

Înainte să fie denunțător, Remus Vulpescu a fost făptuitor. SRI l-a ascultat, DNA i-a lipit microfoane sub coadă, iar el și-a capcanat complicii.

A pierdut un milion de euro, dar a cîștigat o mie de zile de libertate. Altceva merită însă reținut în cazul Hidroelectrica. Ioan Mihăilă, șpăguitorul, a ajuns consilierul ministrului Niță printr-o operațiune de desant securistic orchestrată de Virgil Măgureanu. Bătrînul șarpe cu ochelari a presat prin toate pîrghiile pe care le deține în structuri numirea omului său. Asupra lui Constantin Niță s-au făcut presiuni care au depășit magnitudinea cutremurelor din Vrancea, iar cînd ministrul a persistat în refuz, Măgureanu a apăsat butoanele de la vîrful USL. Pînă la urmă, ca prin miracol, Mihăilă a fost numit și a început să mișculeze cu băieții deștepți. A încercat să obțină funcția de director general la Hidroelectrica, dar Niță și oamenii din minister l-au blocat. A încercat să umble la contracte, dar funcționarii le-au închis în seifuri. Puține sînt infracțiunile pe care nu le-a ticluit Mihăilă din interior, fiindcă aripa Măgureanu, ieșită de ceva vreme pe bară, ajunsese să trăiască din vechile prăzi și avea nevoie de cash proaspăt. Pînă să-l dea în gît Vulpescu, Mihăilă n-a reușit decît ciupeli care, după sursele noastre, n-au depășit cîteva milioane. După standardele structurilor, aceste cifre modeste nu îl califică pentru a fi scăpat de pușcărie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint