Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Incompatibilitate peste poate

Zoom Incompatibilitate peste poate

Puțină lume își mai amintește cum s-a schimbat conducerea Uniunii Scriitorilor în 2005. Fostul președinte s-a dovedit, într-o bună zi, incompatibil. În fruntea breslei a venit, fără concurs, Nicolae Manolescu. Dar asta a fost demult tare.

Dar hai să ne întoarcem la oițele noastre, în frumoasa epocă de aur manolesciană, și iată de ce. Prezidentul a avut multă vreme o confruntare grea cu ANI, care i-a găsit mai mulți bani decît ar fi putut justifica, în conturi. Nu chiar mult, da’ oricum, vreo 70.000 de euro. Un mizilic. Numai că mizilicul ăsta cîntărește greu, dacă trăiești exclusiv din banii statului. A urmat un proces lung și îmbîrligat. Dl Manolescu a cîștigat în prima fază, ANI a făcut recurs și – na beleaua! – a cîștigat în 2019. A urmat faza pe ÎCCJ, locșor unde președintele nostru a fost reprezentat de doi foști miniștri ai Justiției. Zadarnic, că a venit fatalul an 2021, în care sentința a rămas definitivă. Fără cale de atac. Dl Manolescu e bun de plată, dar, zic eu, să nu ne îngrijorăm, poate achita toată suma în doi ani.

Însă nu m-aș fi obosit să scriu micuțul meu articol doar pentru asta. Dl prezident are, din clipa sentinței, cazier. Iar cazierul e incompatibil cu funcția publică.

Ce spuneam de 2005? Ăă… Că dl Manolescu a venit la post fără concurs, întrucît, conform statutului, candidatul de pe locul doi devine automat președinte. Dacă memoria nu mă înșeală, candidatul de pe locul doi e Dan Lungu…
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale