Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Incompetenții care ne omoară

Zoom Incompetenții care ne omoară

În cazul Caracal, cele mai mari eșecuri aparțin nu neapărat Poliției, cum ar părea la prima vedere, ci STS-ului și procuraturii. STS nu a fost capabil să furnizeze o localizare corectă a apelului telefonic, întârziind în mod nepermis intervenția forțelor de ordine. Procurorul care a însoțit echipele de intervenție la fața locului le-a interzis acestora să intre în curtea presupusului criminal până la ora 6 dimineața, invocând niște prevederi legale care nu au, de fapt, nici o legătură cu intervenția în cazuri de urgență.

Cine este, însă, acest procuror?

Numele său este Cristian Ovidiu Popescu și este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. În același timp, domnul Cristian Ovidiu Popescu este și purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. În calitate de purtător de cuvânt, domnul Popescu a avut, de la declanșarea scandalului, telefonul închis, refuzând să comunice cu presa, deși aceasta este îndatorirea principală din fișa postului de purtător de cuvânt.

În timpul intervenției la casa suspectului, procurorul Popescu a interzis polițiștilor să intre pe proprietate, invocând articolul 159, alineatul 3, din Codul de Procedură Penală, care interzice perchezițiile înainte de ora 6 și după ora 20. Dar același articol spune foarte clar că această interdicție nu se aplică în cazul infracțiunilor flagrante. Articolul 293 din CPP definește infracțiunile flagrante, iar ceea ce se întâmpla la Caracal în urma apelurilor la 112 se încadra pe deplin în acest tip de infracțiune. Faptul că procurorul Popescu nu a permis polițiștilor să intervină dovedește o crasă necunoaștere a legilor românești, deși meseria sa presupune nu doar să le cunoască, ci să le și aplice.

Cristian Ovidiu Popescu nu este, însă, un procuror stagiar, un începător care să se afle la primele sale acțiuni în teren. Chiar dacă astăzi ocupă doar funcția de procuror, anterior a ajuns chiar și la funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. Adică a fost șeful acestui parchet. În această calitate a și fost premiat de către procurorul general (la acea vreme, Laura Codruța Kövesi) pentru rezultatele sale deosebite.

Pentru activitatea pe care o desfășoară, Cristian Ovidiu Popescu câștigă anual minimum 129.000 de lei, adică peste 10.000 de lei lunar. Banii obținuți din magistratură l-au ajutat pe Cristian Ovidiu Popescu să dețină șase terenuri și două case, să aibă un depozit bancar de 22.000 de lei, dar și acces la credite de 110.000 de lei și 62.000 CHF. Aaa, a avut șapte terenuri, dar pe unul l-a vândut recent, pentru 40.000 de lei.

Pe lângă activitatea profesională care îi permite un trai îmbelșugat, Cristian Ovidiu Popescu este și un înfocat luptător pentru independența Justiției și a magistraților, fiind unul dintre procurorii care semnează orice scrisoare care cere ca magistrații să nu dea socoteală nimănui și să nu poată fi trași la răspundere.

Acum putem înțelege și de ce un procuror precum domnul Popescu se opune, de exemplu, legii răspunderii magistraților sau înființării secției de investigare a infracțiunilor din Justiție. Atunci când știi că nu ești stăpân pe meseria ta, că ești incompetent și delăsător, dar nu vrei să-ți pierzi privilegiile și nici cei 10.000 de lei lunar, n-ai nici un interes să fii controlat sau să poți fi tras la răspundere prin lege. De ce? Las’ așa. Fii complice la crimă prin neimplicare și vezi-ți liniștit de viață, ieși la pensie cu onoruri și nu te uita la morții lăsați în urmă.

Citeşte mai multe despre:

12 comentarii

 1. #1

  @Mario PopescO Tu esti sluga slugilor daca dispretuindu-i le amusini ciorapii si decretezi ca sunt “complici” Eu decretez ca tu esti criminalul din moment ce stii ora crimei. Iar domnul Hillerin este intra-adevar sluga, sluga cititorilor pe care ii informeaza cu profesionalism si daruire.

 2. #4

  Este absolut genial ala care semneaza Mario Popescu. Sunt in metrou si rad incontinuu de doua statii! E fantastic feisbucistul asta, genial!

  • #5

   Individul este de o cretinatate insondabila :=)))))))) asezonat cu aerele de muci in fasole marca Danilet. Pe astia ii platim cu 20.000/luna.

  • #6

   Si noi care credeam ca e primul cercopitec care isi manifesta in mod activ bucuria ca merge cu metroul…

 3. #7

  Off topic Genial articolul dumneavoastra din Libertatea , domnule Hillerin! Felicitari pentru ‘ Nu va duceti la mare domnule presedinte cat timp nu vi s-a uscat sangele de pe discurs “

 4. #8

  @MarioPopescu pot sa inteleg ca anumite partide, asociatii sau institutii de forta din Romania isi angajeaza troli care incearca sa promoveze anumite naratiuni, favorabile organizatiilor in cauza. Pot sa inteleg, de asemenea, ca nu aveti cunostinte minime de logica necesare unor inferente de baza. Nu inteleg insa, de ce credeti ca cititorii Catavencilor ar pune botul la mesaje propagandistice ca al dumneavoastra. Asa ca, va invit respectuos, sa mai plimbati ursul, adica naratiunea!

  • #9

   Intr-adevar, nu a reusit decat sa se faca de ras, si sa faca de ras inca o data procuratura, daca mai era nevoie. Ce este intr-adevar trist este ca are o foarte buna parere despre domnia sa.
   De fapt … previzibil.

  • #10

   Chiar ca arputea plimba ursul, la cati avem prin tara. E pusderie de ursi, daca megi cu cortul la munte, isi baga vreunul botul inauntru dupa mancare.

 5. #11

  Daca inspectia judiciara si CSM ar functiona, pentru afirmatiile astea dom’ procuror ar zbura maine. Asa, ramane la sol.

  • #12

   Distracție maximă pe site-ul ăsta !
   Asemenea concentrație de proști nu găsești nici la Caracal !

   Găinilor, chiar ați crezut ca sunt procuror, nu ați sesizat ironia !
   Chiar atât de spălați pe creier sunteți, nu sunteți capabili să dați un click pe profil ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Dragi cetățeni români!

  3 decembrie 2019

  Klaus Iohannis nu-i chiar nepotul feldmareșalului Mackensen, dar cu siguranță cîțiva uncheși de-ai săi au bătut pas de defilare pe Calea Victoriei în 1916, cînd nemții au intrat ca-n brînză […]

 • România normală

  3 decembrie 2019

  Nimeni nu știe cum arată România Normală, cu atît mai puțin noul președinte Iohannis, care a apărat acest slogan cu fălcile încleștate, ca și cum s-ar fi temut să nu […]

 • Ruleta românească

  3 decembrie 2019

  Rar a fost dat României să vadă sinucigași mai talentați decât cei din Guvernul Orban. Ar fi, poate, un spectacol simpatic dacă nu i-ar afecta pe deja din ce în […]

 • Rușinea de a fi stîngist

  26 noiembrie 2019

  Datorită mamuților cu păr, cu burtă sau cu chelie din PSD, intelighenția românească de stînga, rușinată, se dopează cu praful marxismului prin cafenele obscure sau prin facultățile de Filosofie, așteptînd […]

 • Țară, țară, vrem președinte!

  26 noiembrie 2019

  Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președinția României, pentru un al doilea mandat, în iunie 2018, cu aproape un an și jumătate înainte de alegerile prezidențiale. De atunci, KWI așteaptă […]