Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Îngrijorător: Românii aruncă mari cantități de mâncare, în loc s-o pună frumos la gunoi

Zoom Îngrijorător: Românii aruncă mari cantități de mâncare, în loc s-o pună frumos la gunoi

O statistică recentă arată că românii aruncă mari cantități de mâncare, uneori peste gard, la vecini. În timp ce alte părți ale globului se confruntă cu grave crize alimentare, românii preferă să arunce mâncarea în exces. „Nu ne deranjează neapărat risipa alimentară“, a declarat sociologul Mugurel Salam. „Ce mi se pare îngrijorător e că românii vor să facă un spectacol din asta, aruncând mâncarea cât colo în loc s-o pună frumos la gunoi, așa cum procedează lumea civilizată. Nu trebuie să facem risipă alimentară în mod ostentativ. N-o să ne dea nimeni un premiu pentru asta. Poate doar dacă aruncăm mâncarea mai departe decât alții și cineva ne omologhează recordul. Mă rog, nu vreau să dau idei nimănui“, a încheiat sociologul.

Obiceiul românilor de a arunca foarte multă mâncare a stârnit critici din numeroase direcții. În timp ce ecologiștii spun că ar trebui să fim mai cumpătați atunci când cumpărăm alimente, există și oameni care ne ironizează că aruncăm mâncarea ca niște tocilari și că n-avem deloc forță în brațe. „Serios? Doar până acolo aruncați voi mâncarea? Nici măcar trei metri? Poate că ar trebui să consumați alimentele alea. Așa mai prindeți și voi puțină forță“, sunt de părere cârcotașii.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale