Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Întuneric, se filmează!

Zoom Întuneric, se filmează!

Nimeni nu ar fi bănuit că, într-o țară în care cinematografia aduce cele mai multe premii internaționale pe cap de locuitor, universitatea care se ocupă de asta e un ring în care se schimbă pumni, palme și vorbe grele. Chiar la Film, unde e bătaia peștelui. Aici scandalul e în toi, iar trăsnetele și fulgerele fac să pălească pașnica înfruntare scriitoricească de la USR, de care v-am vorbit pe larg. Pe scurt (dar, vă asigur, e pe foarte lung), totul a pornit de la demisia lui Sorin Botoșeneanu, decanul Facultății de Film și de la restrîngerea revistei FILM MENU. Un fleac, i-au ciuruit, veți spune. De la conflictulețul care nu interesează pe nimeni, vîntul a ridicat poalele afacerii. Așa se face că am aflat ce nici cu gîndul nu gîndeam. Că mulți profesori fac meditații pregătitoare pentru examen, pentru a se instala în comisia de admitere. Sau că șeful departamentului de Coregrafie al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC), Sergiu Anghel, de curînd și președinte al Senatului UNATC, are niște postări rasiste care l-ar face invidios pe Vadim Tudor. Citiţi legea 107/2006 semnată de un evreu prizărit dintr-o familie de bolşevici (Bogdan Olteanu (…) sau Retragerea cetăţeniei! Imediat! La fel, tuturor ţiganilor plătiţi de cercuri ostile României care acceptă să funcţioneze ca agenţi de imagine în vederea discreditării românilor ca popor european. Noul decan e lectorul universitar Ovidiu Georgescu, autorul celebrului film Ultimul zburător. Nu l-ați văzut? Rușine: https://www.youtube.com/watch?v=SwOjFveN3Ks&ab_channel=UltimulZburator. Nu-l ratați! Pe onoarea mea!

În horă a intrat și Florin Zamfirescu, hotărît să tranșeze (cuvîntul e cel mai nimerit) afacerea. Cum? Iată cum: după ce taxează “gașca imundă”, care “reformează UNATC-ul prin demolare”, actorul postează aiuritoarele panseuri: DISTRIBUIŢI PE FACEBOOK SĂ AFLE ROMÂNII! Mafia jidănească care încearcă să pună mîna pe aurul de la Roşia Montană (implicarea directă a Mossadului)! Sau panseurile mirobolantului dacolog Chatbaloo Popescu: “Băiatul de pe Marte” mai susţine că pămîntenii vor descoperi învăţături preţioase sub o piramidă încă nedescoperită. Potrivit lui Boriska, viaţa pe Pămînt se va schimba “odată ce Sfinxul va fi deschis”, adică va fi declanşat mecanismul aflat în zona urechii statuii. Uneori, te întrebi dacă rectorul UNATC, Adrian Titieni, nu e prizonierul voios al unor nebuni. Între timp, numărul victimelor crește. Fostul președinte al senatului, Laurențiu Damian, și-a dat, și el, demisia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale