Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Învățătoarea de fițe

Zoom Învățătoarea de fițe

N-am fi auzit de nici o învățătoare șpăgară dacă mama unui copil de la Școala nr. 10 din București n-ar fi înregistrat-o pe învățătoarea care-i făcea de doi bani pe părinții iresponsabili că n-au dat destui bani pentru cadourile de Crăciun destinate conducerii școlii. Nu s-ar fi pus astfel capăt unei tradiții de douăzeci ani la școala aceea de fițe, iar ministrul Pricopie n-ar fi avut nici un motiv să iasă la rampă. Învățătoarea părea sincer revoltată că a fost dată în gît. Ea ținea la onoarea clasei: într-o școală de fițe nu poți face cadou orice mărunțiș!

Nici unul dintre părinții prezenți la ședința aceea n-a protestat. Iar mama care a înregistrat-o nici atît. Indignările și înfierările au început după ce-a izbucnit scandalul la televiziuni. Învățătoarea nu mai are ce căuta la catedră! Și-a făcut meseria de rîs! Foarte frumos, dar pînă atunci a refuzat careva dintre destinatari cadourile pentru care învățătoarea făcea instrucție cu părinții? Iar mama cu înregistrarea n-a dat-o de gol fiindcă învățătoarea cereaatenții pentru conducerea școlii, ci pentru că i-a muștruluit pe părinți că atențiile nu erau destul de consistente.

Așadar pe doamna mamă n-a revoltat-o cererea în sine, a scos-o din sărite faptul că învățătoarea și-a permis să-i lase corigenți pe aparținătorii copiilor – inclusiv pe ea! – după primul rînd de cadouri și i-a chemat la reexaminare. Dacă învățătoarea le-ar fi dat notă de trecere părinților pentruatențiile lor destinate onor conducerii, n-ar fi existat nici o înregistrare, iar glorioasele tradiții de la Școala nr. 10 ar fi rămas neatinse.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint